Un gol de Roberto Soldado en els primers compassos del partit va donar la victòria al Vila-real, que va anar de més a menys davant un Reial Madrid que, tot i créixer a mesura que passaven els minuts, va perdre una bona oportunitat per retallar diferències amb el lideratge, del qual està ara a cinc punts.

Va ser un partit de igualat en el primer període, però en què l'equip madrileny es va mostrar superior després del descans i va malmetre moltes opcions davant la porteria local. D'entrada, el Vila-real va sortir amb més intensitat que el Reial Madrid i als tres minuts va enviar una pilota al pal després d'un bon xut de Jonathan dos Santos. Va ser el pròleg del gol del partit. Als vuit minuts, Bruno li va robar una pilota a Modric, la va cedir a Bakambu i aquest la va passar a Soldado, que va batre a Keylor Navas per sota de les cames.

Les forces es van anivellar després de l'1 a 0 ja que el Reial Madrid es va apoderar de la pilota, però les seves arribades a la porteria local no eren perilloses. El Vila-real se sentia còmode, sobretot perquè trobava espais per al contracop. Bakambu va tenir una clara ocasió per fer el segon a la mitja hora de joc, però va xutar als núvols.

Es jugava més com l'interessava al Vila-real. Les aproximacions es van incrementar a partir de llavors davant un rival que no oferia arguments potents en la creació del joc, ja que el conjunt de Marcelino García Toral estava molt ben posicionat.

A la represa el partit va canviar. L'equip de Rafa Benítez dominava, però era el Vila-real el que guanyava i el que trobava espais en atac. Després d'una pèrdua de pilota del Vila-real, Benzema va disposar de la millor ocasió del seu equip en un xut creuat només començar el segon temps. Un minut després va poder tornar a marcar al anticipar-se a la defensa local. Tot i que Soldado va donar rèplica a aquestes opcions amb un bon xut que va aturar Navas, el Reial Madrid havia sortit més incisiu després del pas pels vestuari i el seu domini va passar a ser molt intens.

El Vila-real, gairebé sense sortida, no s'assemblava al del primer temps, i el conjunt madridista era molt més ofensiu amb un setge total a la porteria de Areola. Els minuts finals van ser molt intensos, amb un Vila-real replegat, ?aclaparat i gairebé sense forces per sortir de la seva parcel·la, davant un Reial Madrid que pressionava molt, però una mica espès i sense capacitat per trobar el camí del gol tot i jugar tota la segona meitat molt a prop de la porteria local.

Al final, amb més cor que futbol, el Reial Madrid va tractar de sumar almenys un punt, però no ho va aconseguir davant un rival que va demostrar una gran fortalesa defensiva. Derrota dolorosa per a un Madrid que no va saber aprofitar l'error del Barça davant el Dépor.