El sorteig dels vuitens de final de la Lliga de Campions, celebrat ahir a la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa), va aparellar el FC?Barcelona amb un dels rivals, en principi, més complicats que li podia tocar com l'Arsenal. El conjunt blaugrana, defensor del títol i que va seguir el sorteig des de la concentració al Japó per preparar la participació al Mundial de Clubs, es retrobarà amb l'equip d'Arsene Wenger, amb qui ja s'ha enfrontat els darrers anys en un parell d'ocasions. L'eliminatòria es presenta atractiva si més no per a l'espectador ja que el conjunt britànic també és un equip amant del joc vistós i creatiu. L'Arsenal en principi hauria de poder disposar de Santi Cazorla i d'Alexis Suárez, actualment lesionats mentre que Luis Enrique ja podrà comptar amb Arda Turan i Aleix Vidal. Serà el retrobament entre dos equips acostumats a mesurar-se, ja que es van disputar el títol a Saint Denis el 2006 i tant allà com a quarts el 2010 i a vuitens el 2011, en va sortir victoriós el Barça. Va tenir una classificació molt soferta el quadre de Wenger. No va poder certificar fins a l'últim partit, i per això va precisar guanyar per golejada el Pireu l'Olympiacos (0-3). El director esportiu barcelonista, Robert Fernández, assegurava des del Japó que al Barça l'esperen «dos partits difícils» davant un equip amb «grans jugadors». El castellonenc té clar que l'Arsenal «és un rival perillós amb jugadors coneguts arreu. Serà vital treure un bon resultat a Londres».

A banda de l'Arsenal-Barça, el sorteig va oferir dos grans duels més pel potencial teòric dels seus oponents: Juventus-Bayern, PSG-Chelsea. El Juventus, actual subcampió del torneig continental, reptarà el totpoderós Bayern Munic de Pep Guardiola, davant del qual intentarà venjar-se dels quarts de 2013, quan el quadre bavarès va guanyar els dos partits d'aquella eliminatòria per 2-0. El conjunt de Massimiliano Allegri ha acabat segon en el grup de la mort per darrere del Manchester City, però no ha tingut problemes, com li havia passat altres anys. A la Sèrie A, a més, va en progressió i cada vegada està més a prop del liderat que ocupa l'Inter. El Bayern, intractable a la Bundeslliga i solvent a Europa, es presenta amb Vidal, que va ser un home clau en els èxits del Juventus, i el campió germànic amb el croat Mandzukic, que va engrandir la seva figura en la seva etapa a l'Allianz Arena. El PSG i el Chelsea es trobaran per tercer any consecutiu. Fa dues campanyes es van mesurar a quarts i la passada a vuitens. En tots dos casos van ser decisius els gols en camp contrari i es van repartir la classificació. El conjunt londinenc va guanyar l'eliminatòria de quarts i el parisenc la de vuitens.

De la seva banda, el Madrid té dipositades bona part de les seves esperances aquesta campanya a Europa. Per a això haurà, de partida, superar el Roma, que va secundar el Barcelona a la primera fase. Els madridistes encara recorden l'eliminació, també en vuitens a la campanya 2007-08, davant el conjunt romà, que va vèncer els dos partits per 2-1 davant l'equip que dirigia llavors l'alemany Bernd Schuster. Serà una ocasió per venjar-se davant un equip que es presenta per als homes de Rafa Benítez com bastant perillós, encara que en la primera fase tan sols va aconseguir guanyar un partit (3-2 al Bayer Leverkusen) i empatar-ne 3. L'Atlètic de Madrid s'enfrontarà a un PSV Eindhoven sobre el paper inferior. El conjunt holandès es va mostrar fort a casa on va guanyar es tres partits.

De la seva banda, el Wolfsburg se les veurà amb el Gant. Tots dos ja han fet història i seguiran fent-ho en estar per primera vegada en els quarts, guanyi qui guanyi. El Benfica es jugarà el seu futur continental contra el Zenit Sant Petersburg d'Andre Villas Boas. El sorteig va ser benèvol amb el City perquè se les heruà amb un Dinamo de Kíev que torna a aquest escenari 17 anys després de la mà de Sergei Rebrov. Els d'anada es disputaran els dies 16 i17 i 23 i24 de febrer de 2016, i els de tornada el 8 i 9 i 15 i 16 de març.