El president de l'Olot, Joan Agustí, va assegurar ahir que el club ha fet «un esforç molt gran per tenir un bon pressupost» aquesta temporada. Segons es va explicar dilluns en la junta general i extraordinària d'accionistes, la inversió d'aquest any ronda el milió d'euros, una xifra rècord pel club garrotxí, i un 30% superior a la de la campanya anterior. Agustí va explicar que, a pesar d'això, «els recursos que tenim són limitats» i d'entrada no es preveu cap partida per reforçar la plantilla en l'imminent mercat d'hivern.

Convertir l'Olot en SAE era, per Joan Agustí, «un pas imprescindible per seguir progressant. No hi havia altra opció». El president va defensar que la junta de dilluns es fes a porta tancada perquè segons ell «ja havíem fet al setembre un acte obert a tothom dirigit als abonats i ara ens semblava lícit poder estar sols amb els accionistes per debatre els temes amb tranquil·litat».

L'Olot, convertit en SAE des de fa mesos, continua sent un club «totalment sanejat». Això podria convertir-lo en interessant per a inversors de fora «però no hem rebut per ara propostes perquè la Segona B és una categoria extremadament complicada, amb més obligacions que avantatges, i la gent no s'hi interessa perquè és deficitària».

En la junta de dilluns també es va parlar de la nova iniciativa que impulsa el club, anomenada «Joves promeses»: un projecte que neix a l'Olot «per buscar jugadors dins i fora d'Europa. Serà una eina més per poder reclutar futbolistes i sondejar el mercat, tot i que encara ens trobem en una fase embrionària».

Preguntat per si la permanència és l'objectiu de la temporada o si es pot ser encara ambiciós malgrat el pèssim inici de lliga, Joan Agustí va dir que «l'objetiu és estabilitzar el joc de l'equip i guanyar partits. Estic animat i em satisfà com l'Olot a Segona B fa un joc atractiu posant la pilota a terra a casa i em desanima quan a fora sortim amb dues marxes menys que el rival». Els garrotxins són ara quinzens amb 19 punts, els mateixos que l'Atlètic Llevant, que està en zona de promoció. El descens directe és a un sol punt.