Dos temps morts en el darrer mig minut de partit va haver de demanar ahir Roberto Íñiguez per mantenir la seva immaculada relació amb Fontajau, no hi ha perdut mai, i aconseguir que el seu Nadezdha Orenburg derrotés un més que digne Spar Citylift Girona que, tot i tenir un partit clau d'aquí a tres dies a Salamanca, va quedar-se a un triple de forçar la pròrroga contra l'equip rus. Com ja havia passat davant l'Ekaterinburg, el triple de Noemí Jordana a dos segons del final no va entrar, però, igual que el dia del duel davant una excelsa Diana Taurasi, l'Uni va sortir reforçat d'una derrota que li marca el camí per anar dissabte a Salamanca i aclareix, com a mínim una mica, la foscor general que envoltava el club i l'equip després de la derrota contra el Mann Filter de diumenge passat.

Amb només set jugadores, ni Pilar Comella ni cap de les altres joves van treure el cap per la pista, intentant fer canvis més o menys constants i refugiant-se molts minuts en defenses zonals, l'Uni va saber plantar cara al Nadezdha Orenburg amb una Coulibaly molt intensa dins la zona (16 punts i 13 rebots), amb Jordana dirigint, Mieloszynska aprofitant els tirs oberts i Knezevic i Kuktiene tornant a deixar clar que el dia que fiquin els tirs a dins els seus notables partits es convertiran en brillants. Entre les dues 4 de 18 tirs de camp, però encert a banda van donar la cara van donar la cara contra un equip que, sense tenir la plantilla ni les russes del nivell d'Ekaterinburg, té quatre estrangeres d'alt nivell. Tres nord-americanes (Bonner, McBride i l'ex-Girona Angel Robinson) i una badalonina que ha guanyat la WNBA: Anna Cruz. Entre les quatre amaguen bé que Roberto Íñiguez tampoc disposa d'una rotació gaire llarga.

Cruz va ser la màxima anotadora amb deu punts de l'Orenburg en una primera part on les russes no van aconseguir obrir forat en el marcador (32-36), tot i els minuts d'ai al cor pels que va passar l'Uni quan Daria Mieloszynska va haver de deixar la pista amb problemes al turmell. Una nova lesió, i quedar-se només amb sis peces professionals, hauria resultat molt desmoralitzador per a les gironines. Minuts més tard es va comprovar que Mieloszynska podia continuar jugant i l'Spart Citylift Girona intentar plantar cara a un Nadezdha Orenburg que, però, no permetia el més mínim. La necessitat de rotacions, i també la tercera falta de Coulibaly, van portar Ortega a donar més descansos en un tercer quart on les russes van apretar jugant molts minuts amb les quatre estrangeres i Zhedik o Blegova. El resultat va ser que l'Uni només va anotar sis punts en aquest període i que, després d'uns bons tirs alliberats de Kayla McBride i de la russa Zhedik, el Nadezdha va agafar la màxima diferència del partit: 17 punts (41-57). Un trencament que, amb jugadors com Bonner i Cruz en pista, semblava que seria definitiu per a les russes, però Fontajau encara li reservava una mica més e de patiment per a Roberto Íñiguez que avui tornan cap a Orenburg després d'haver passat 12 dies fora enllaçant els partits d'Eurolliga a Bèlgica i Girona passar per un duel a la pista de l'Spartak de Moscou. Fos per la relaxació del Nadezdha, o per «mèrit de Girona» com diria Íñiguez al final del partit, l'Uni no va tirar la tovallola i va saber tornar a entrar dins el partit. A manca d'un minut i mig per acabar perdia de 7 punts, però un bàsquet de Vita Kuktiene reduïa la diferència a només cinc quan quedaven poc més de 40 segons (52-57). Aquí va emergir la figura de Coulibaly, tap en defensa i rebot ofensiu en el següent atac per forçar dos tirs lliures que posaven el partit absolutament apretat. Roberto Íñiguez va demanar temps (quedaven 21 segons i el partit estava 54-57). Pilota per a l'Orenburg i Anna Cruz rep falta de Knezevic, però la badalonina només fa un tir lliure. En el següent atac, Jordana tornar a buscar Coulibaly dins la zona que posa el 56-58 en el marcador. Quedavent vuit segons i Íñiguez demana un nou temps mort. Falta de Pikciute sobre DeWanna Bonner que, com abans, només fa un tir lliure. 56-59 a cinc segons pel final quan era Miguel Ángel Ortega qui demanava temps per buscar una jugada que alliberés un tir de tres punts. El van trobar, Noemí Jordana el va tirar, però no va entrar i el partit no va anar a la pròrroga acabant amb una derrota prou dolça per a un Uni que ja sap com ha de competir dissabte a Salamanca si no vol que el seu bitllet per a la Copa tremoli.