Constantin Galca, nou tècnic de l'Espanyol després de la destitució de Sergio González, es va estrenar amb l'equip blanc i blau clasificant-lo per a vuitens de final de la Copa del Rei a costa del Llevant. L'equip valencià va avançar-se al minut 7 per encarrilar l'eliminatòria després de l'1-1 de l'anada, però es va trobar amb un conjunt perico més incisiu i competitiu que en altres ocasions.

Els gols de Burgui, com a resposta ràpida al 0-1 inicial, i de Caicedo, després del descans, no van servir per sentenciar el xoc a Cornellà-el Prat. De fet, el Llevant va tirar d'orgull i va protagonitzar una persecució constant a l'àrea de Pau López en la recta decisiva. Els nervis de la grada només es van calmar amb el xiulet final del col·legiat.

Per als de Rubi, cuers a la Lliga, la Copa del Rei no era una prioritat. De totes maneres, el seu equip es va posar per davant gràcies a un gol de falta directa. Verza no va trigar gens en posar la por al cos de l'amfitrió en col·locar la pilota a l'escaire. El porter gironí Pau López no hi va poder fer res.

Però l'Espanyol estava decidit a guanyar-se al seu nou entrenador. Els blanc i blaus van combinar amb fluïdesa, pressionant amb criteri, velocitat i examinant el posicionament granota. El premi va arribar en el minut 14. Burgui va culminar una jugada col·lectiva i l'assistència de Marc Asensio. Va ser la seva primera diana com a espanyolista. L'1-1 deixava l'eliminatòria novament igualada. L'equip català manava, arribant amb més claredat que el contrari. Caicedo va tenir a les botes el 2-1 en el minut 21. L'equatorià ho va fer tot bé menys l'últim control. A la mitja hora del duel, Caicedo, molt actiu, va assistir a Moreno, però aquest va fallar la rematada.

El Llevant, per la seva banda, tenia dificultats per iniciar jugada des del darrere per la pressió local. El ritme es va atenuar en els últims compassos de la primera meitat, encara que l'Espanyol va accelerar en els instants finals. Marco Asensio va obligar a lluir-se a Mariño de falta directa des de la frontal.

El conjunt català va exhibir la mateixa intensitat a la represa. Els homes de Galca eren més incisius que en altres partits, amb una tensió diferent. Caicedo ho va traduir en el 2-1 en el minut 53 després de retallar a Juanfran i a Verza per superar el porter amb un xut ajustat a la base del pal dret.

La nova i inspirada versió de l'Espanyol superava el Llevant, sense possibilitat d'amenaçar de nou a Pau López. Tampoc hi ajudava la lesió al turmell de Casadesús, que va haver d'abandonar el terreny de joc en llitera donant pas a Ghilas. El 2-1 deixava al Llevant fora de la competició i els de Rubi van prémer en atac. Ja no hi havia motius per contenir-se i Juanfran, que va enviar un cop de cap a les mans de Pau, i Xumetra, amb una carrera que va acabar en falta a la frontal, posaven el suspens a Cornellà. L'aposta granota era notable i l'Espanyol estava replegat enrere. L'afició periquita patia en veure l'allau rival i més amb els cinc minuts que va afegir l'àrbitre, però va acabar respirant tranquil·la i celebrant el primer èxit de la nova era.