La tradicional regata de vela olímpica Christmas Race arrenca avui amb una de les millors participacions de les últimes dècada, ja que prendran la sortida prop de quatre-centes embarcacions en representació de 23 països.

La prova es prolongarà fins al 22 de desembre en aigües de la badia de Palamós i arriba a aquest 40è aniversari convertida en una de les competicions de referència d'Europa. Equips del nivell del britànic, el francès i l'alemany tenen la Christmas Race inclosa en els seus programes de tecnificació dels seus equips preolímpics. Entre els participants d'aquest any destaquen les campiones olímpiques a Londres 2012 en la classe Elliot, la gallega Sofía Toro i l'asturiana Ángela Pumariega, que competiran a Palamós en la categoria femenina de la classe 470.

En aquesta mateixa classe sobresurt també la presència de la balear Marina Gallego, que, juntament amb la murciana Fátima Reyes, van ser desenes en l'últim Mundial i van aconseguir el bitllet d'Espanya per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Una altra tripulació que s'ha de tenir en compte és la de les catalanes Bàrbara Cornudella i Sara López, que arriben després d'aconseguir podi en el Campionat del Món juvenil d'aquest any.

D'altres participants destacats són els asturians Federico i Arturo Alonso, medalla de bronze en el Campionat del Món de la classe 49 la setmana passada a l'Argentina i vigents vencedors de la Christmas Race del 2014.