Per el Villanovense o el Reus, jugar contra el Barça i l'Atlètic de Madrid a la Copa, encara que sigui a doble partit, és una benedicció. Per al Llagostera, fer-ho contra el València quan milita a Segona B, també, però ja no és tan clar quan després de fer el salt a la Lliga Adelante, aquesta temporada s'ha trobat amb el Deportivo en setzens. Els gallecs tenen història i són una de les revelacions de Primera, però a finals de 2015, quan un es troba futbol fins a la sopa, amb això no n'hi ha prou per omplir estadis. A Palamós el Dépor no va dur ni 2.000 espectadors en el partit d'anada. Tampoc van fer calaix ni el Ponferradina contra l'Eibar, ni el Leganés contra el Granada, ni l'Osca amb el Vila-real, tres equips que, com el blaugrana, també van quedar eliminats en la ronda de setzens que s'ha tancat aquesta setmana.

La Copa és, ara mateix, la gran creu per als equips de Segona A, que després d'eliminar-se entre ells en dues rondes prèvies, veuen com els que es planten a setzens tenen el handicap de jugar contra un rival de categoria superior però que sovint no ofereix reclam suficient per atraure aficionats als estadis. En els últims quatre exercicis només quatre equips de la Lliga Adelante han arribat a vuitens:?Còrdova i Las Palmas (2012/13), Alcorcón (2013/14) i Mirandés (aquesta temporada, eliminant el Màlaga). La campanya passada tots els supervivents de Segona van quedar fora de la competició en setzens.

Mirant una mica més enrere, l'equip que militant a Segona A ha arribat més lluny és el Betis, que dirigia Pepe Mel la 2010/11 i va plantar-se a quarts, on va caure en mans del Barça. Abans havia eliminat el Saragossa i el Getafe. El Còrdova, la lliga 2012/13, també va creuar-se amb els blaugranes, en aquest cas a vuitens, després de superar la Reial Societat en setzens

En les vuit temporades que duu el Girona a Segona A de manera consecutiva només ha arribat a setzens un cop (2013/14), caient contra el Getafe, que només va dur 3.200 espectadors a Montilivi. Aquesta temporada l'equip de Ma?chín va quedar eliminat pel Nàstic a la tanda de penals en la segona ronda (2-2), la primera amb equips de Segona A. El Llagostera ha arribat a setzens després de deixar fora l'Albacete i el Saragossa.