El Bayern de Munic va fer oficial ahir que Pep Guardiola no renovarà al final de la present temporada i que el substitut a la seva banqueta serà l'italià i extècnic del Madrid Carlo Ancelotti, qui ha signat un contracte fins al 2019.

"Agraïm a Guardiola tot el que ha donat al nostre club des de 2013. Estic convençut que Pep i el nostre equip treballaran encara amb més intensitat per assolir els principals objectius esportius, ara que és clar que Pep deixarà el Bayern", va subratllar en un comunicat el president del consell directiu, Karl-Heinz Rummenigge.

El directiu del club babarès va destacar els èxits del futur tècnic, que compta en el seu currículum amb tres Lligues de Campions.

"Carlo és un professional tranquil i serè capaç de torejar amb les estrelles i que permet jugar un futbol amb moltes variants. Era el que estàvem buscant i és el que hem trobat. Ens alegrem de la futura col·laboració", va afegir Rummenigge.

El club bavarès va difondre també a través del seu compte a Twitter les primeres declaracions de l'italià, que assegurava que quan va saber de l'interès del Bayern no va voler considerar cap altra proposta: "És un honor per a mi formar part des de la temporada que ve d'aquest gran club", subratlla Ancelotti, qui va desitjar a l'equip i al seu "amic" Guardiola tot el millor per al que queda de temporada.

Rummenigge es va mostrar comprensiu amb la intenció de Guardiola de deixar el club a final de temporada: "No hem d'oblidar que en Pep és jove i que el Bayern és el seu segon equip com entrenador. Vol noves experiències. Quelcom semblant li va passar al Barça. En Pep busca els reptes".

A més a més, el president del consell directiu del club alemany espera que Guardiola acabi el seu cicle com va fer el seu predecesor i comentava que "ens agradaria guanyar la Lliga de Campions. Ho desitjo per a en Pep i per a tots com a comiat, com va passar en el comiat de Jupp Heynckes, en què es va guanyar el triplet".

A l'òrbita de la Premier

Tan bon punt va fer-se oficial el relleu a la banqueta del Bayern, la rumorologia sobre el possible futur del tècnic de Santpedor es va disparar. On més s'apuntava, però, era que Guardiola acabi a la Premier League amb el Manchester City com a primera alternativa.

El Chelsea, que ha destituït Mourinho; el Manchester United, l'equip no acaba de rutllar sota les ordres de Van Gaal; el Manchester City, en què Pellegrini no troba la tecla a Europa; o l'Arsenal, on Wenger fa deu anys que no guanya la Premier, són els principals candidats a acabar convertint-se en el nou equip de Pep Guardiola i, segurament, del seus dos ajudants gironins: Domènec Torrent i Carles Planchart.