Rafa Benítez encara davant la Reial Societat el primer dels dos partits que té per millorar la imatge del Reial Madrid. El tècnic sap que el club ha realitzat enquestes per decidir el seu substitut, pel que està obligat a guanyar amb bon futbol al Bernabéu abans de jugar-se-la a Mestalla, contra el València. Malgrat la golejada contra el Rayo Vallecano (un 10-2 condicionat per les expulsions de l'equip de Paco Jémez), els dubtes continuen instal·lats a l'entorn.

En l'àmbit esportiu, Benítez compta una setmana més amb la baixa de Sergio Ramos, que tancarà l'any en el que s'haurà perdut més partits. Aquest cop, les molèsties les pateix l'andalús a un bessó, pel que no podrà enfrontar-se a la Reial Societat. El seu lloc l'ocuparà el francès Raphael Varane, ja recuperat de la seva lesió muscular, o Nacho Fernández. Podria haver forçat el retorn de Dani Carvajal, però el tècnic espera que el seu retorn sigui l'any vinent, per la cita contra el València.

De la seva banda, la Reial Societat arriba amb urgències al Santiago Bernabéu, un estadi en el que només hi ha guanyat 3 vegades de les 68 que hi ha jugat. Amb Eusebio Sacristán a la banqueta, el conjunt basc només ha puntuat al camp del Getafe, a banda de caure golejat al Camp Nou i també d'haver saldat amb derrota la seva visita a l'estadi Gran Canària, en partit de Copa del Rei.