El Barcelona i el Betis tanquen aquest vespre el seu any futbolístic. Ho faran al Camp Nou -20.30, C+Partidazo-, en un duel que els blaugrana afronten com un ?desafiament per un doble motiu: per batre el rècord de gols marcats en un any (estan a dos dels 178 que va fixar el Madrid el 2014) i per confirmar-se al lideratge, que ara comparteix amb l'Atlètic de Madrid, encara que amb un partit menys.

Després de guanyar el Mundial de clubs al Japó contra el River Plate (3-0), l'equip català presentarà davant la seva afició els cinc trofeus que ha obtingut aquest 2015 (Lliga, Copa del Rei, Lliga de Campions, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs), amb l'ànim de no només brindar un últim triomf a la Lliga, sinó de revestir-lo amb el rècord de gols en un any, marca (176) que l'equip de Luis Enrique té a dos gols per igualar-la (178).

Un altre rècord individual que segur que s'assolirà serà el dels 500 partits de Lionel Messi amb el primer equip del Barça. L'estrella del conjunt català entra dins del grup selecte de jugadors que han arribat a aquest enclavament de mig miler de partits amb la samarreta blaugrana, i que fins a la data només està integrat per Xavi, Puyol, Iniesta, Valdés i Migueli.

Al marge de tots aquests números, al Barcelona se li presenta una gran oportunitat de no deixar escapar més punts i mantenir-se al lideratge, que segueix tenint gràcies a l'ensopegada la setmana passada de l'Atlètic de Madrid al camp del Màlaga (1-0). El Barça, que gaudia d'un avantatge còmode, va perdre quatre punts seguits amb dos empats (València i Deportivo) abans de viatjar al Japó, quelcom que va posar a l'abast dels matalassers el primer lloc, que no van saber lligar de mans.

Després de l'alineació de Claudio Bravo en el passat mundial de clubs disputat al Japó, es presenta el dubte de saber si Luis Enrique tornarà a posar al xilè a la porteria o si generarà una altra rutina a la Lliga amb Ter Stegen. Al marge d'aquesta situació, s'espera que el Barça recuperi a l'equip de gala per a l'ocasió.

«El descans els ha vingut de meravella, estan fresquíssims i amb ambició. Em fa ser optimista», declarava ahir Luis Enrique quan se li preguntava per si l'aturada d'aquests dies pot jugar en contra dels blaugrana en aquest últim partit de l'any. Del Betis, el preparador asturià va explicar que al conjunt andalús «li està costant a casa, però el seu mèrit és la capacitat que té per desbordar, amb jugadors com Joaquín, Cejudo, Rubén Castro o en el doble pivot NDiaye».

El Betis, sense pressió

De la seva banda i sense cap pressió, el Betis s'il·lusiona amb puntuar i aigualir-li la festa al Barça al seu propi estadi. El conjunt verd-i-blanc, després de l'empat a zero com a locals al derbi contra el Sevilla, arriba a aquest partit situat a la meitat de la taula amb vint punts. A més, els del tècnic Pepe Mel s'han mostrat fins ara molt efectius com a visitants: dels vuit partits de Lliga disputats fora del Villamarín n'han guanyat la meitat -Llevant, Màlaga, Rayo Vallecano i Sporting-, n'han empatat dos -Granada i València- i només n'han perdut dos -Reial Madrid i Las Palmas-.

Per a aquesta cita, Mel ha desplaçat fins a Barcelona tots els jugadors que han gaudit de més protagonisme durant aquesta temporada, encara que el davanter Jorge Molina s'ha hagut de quedar a casa. Cristiano Piccini torna d'una lesió, però el seu lloc al lateral dret de la defensa el podria ocupar Francisco José Molinero.