Leo Messi va assolir ahir, en la golejada del Barcelona davant el Betis, els 500 partits oficials amb la samarreta blaugrana, un registre que, als seus 28 anys, ha aconseguit en poc més d'onze temporades com a professional.

El davanter de Rosario -l'estranger amb més participacions com a blaugrana- és el sisè jugador de la història del club català que acumula més partits oficials, només superat per Víctor Valdés (535), Migueli (549), Andrés Iniesta (567), Carles Puyol (593) i Xavi Hernández (768).

El «10» aconsegueix aquesta xifra havent batut gairebé tots els registres individuals possibles. Des que va debutar davant l'Espanyol la nit del 16 d'octubre de 2004, s'ha convertit en el màxim golejador de la història del Barça, amb 425 gols, l'últim d'ells anit davant l'equip andalús. Davant el Betis, l'ahir capità blaugrana va tornar a ser decisiu. Va provocar el discutit penal d'Adan (min.26) i va transformar el segon gol (min.32) després d'una precisa assistència de Neymar.

Al llarg d'aquest mig miler de participacions, suma l'argentí una mitjana de 0,85 gols per partit, repartits entre 88 doblets, 27 triplets, 4 pòquers i un repòquer, aquest últim aconseguit davant el Bayer Leverkusen en els vuitens de final de la Lliga de Campions de la temporada 2011-12. Aquell curs es va veure al Leo més depredador de l'àrea, ja que es va convertir en el màxim golejador en una Lliga (50) i també es va proclamar en el màxim anotador en una mateixa temporada, en aconseguir 73 dianes.

A més a més, Leo Messi és el que més gols ha anotat en els clàssics contra el Reial Madrid (21), ha estat 'Pitxitxi' en tres ocasions, Bota d'Or en altres tres, mentre que en el seu particular palmarès individual gaudeix també de quatre Pilotes d'Or i és a les portes de la cinquena.

Unes estadístiques que han ajudat a que el seu club hagi signat una última dècada prodigiosa pel que fa a títols. I és que Messi, al costat d'Andrés Iniesta, s'ha convertit en el futbolista més llorejat de la història blaugrana amb 26 títols: Quatre Lligues de Campions, set Lligues, tres Mundials de Clubs, tres Copes del Rei, tres Supercopes d'Europa i Sis Supercopes d'Espanya. Prova de la jerarquia del Barcelona en els darrers anys ho demostra que el davanter argentí i el migcampista manxec han guanyat un terç dels trofeus acumulats per l'entitat en tota la seva història.