El Barça va ser incapaç de superar la teranyina teixida per l'Espanyol, en un partit en el qual els blaugranes van tenir les millors ocasions i van disposar de dos rematades al pal, però no van poder superar el nou equip de Constantin Galca.

Només en els primers minuts del segon temps els blaugranes van fer la sensació de superioritat per poder resoldre el matx, però l'Espanyol va superar el mal moment i va treure un empat que li sap a victòria.

Enredat en un partit sense futbol, una trampa letal per al preciosisme dels blaugranes que van patir davant un aguerrit Espanyol, que va deixar les seves intencions de jugar la pilota al vestidor i des del primer minut del partit es va dedicar a destruir.

La declaració d'intencions de Constantin Galca es va quedar a mitges. Si des de la pissarra i l'alineació prometia disputar la possessió de la pilota als blaugranes, en el fons els blanc-i-blaus van jugar a complicar-li la vida al rival, més que a intentar acostar-se a la meta de Bravo.

El Barça va jugar amb poca convicció en el primer temps. Malgrat jugar amb el seu equip de gala, als blaugranes mai se'ls va veure còmodes. Messi va jugar pel centre i ni Alba ni Alves van aprofitar els esvorancs que deixava la defensa local per acostar-se a la meta contrària.

De fet en el primer temps, sol va haver dues ocasions clares de gol. Una falta llançada per Leo Messi a l'escaire de la meta de Pau López (m.36) i un servei de córner llançat per Marco Asensio i que Piqué va treure sota pals davant l'error de Bravo (m.26).

La posada en escena va mostrar les intencions d'un i d'un altre. El Barça intentava dominar el joc i l'Espanyol optava a recuperar la pilota en camp contrari per sorprendre. Per això uns i altres van estar molt incòmodes sobre el terreny de joc, els blaugranes per la falta de clarividència, l'Espanyol perquè no sabia molt bé què fer quan tenia la pilota.

Galca va canviar el dibuix, d'un 4-2-3-1 a un 4-4-2 amb Marco Asensio com acompanyant de Caicedo, i va tenir els seus millors moments entre el minut 20 i el 25, amb quatre serveis de córner. Tot era força i intensitat més que qualitat.

Amb el pas dels minuts va aparèixer més Iniesta i també va tenir més presència Messi en el joc. A més, l'Espanyol va baixar un poc el seu físic en la recta final del primer temps i és quan els blaugranes es van sentir més còmodes, encara que sense crear perill davant Pau més enllà d'aquesta falta rematada per l'argentí a l'escaire de la meta local.

Però tot va semblar canviar des del primer minut del segon temps. Va sortir disposat el Barça a variar la inèrcia del partit i va arraconar al seu rival que va començar a treure aigua com va poder.

En tres minuts, els de Luis Enrique van tenir dues ocasions clares. A la primera Neymar no va encertar i en la segona Messi es va trobar amb un defensa en el seu va intentar de batre a Pau. No obstant això, l'ocasió més clara va ser per mitjà de Luis Suárez.

L'uruguaià va signar una jugada magnífica, va driblar Pau i va disparar al pal pràcticament a porta buida (m.55), la segona rematada dels blaugranes als pals del partit.

Li va donar respir Galca al seu equip amb l'entrada de Gerard Moreno per Burgui en el minut 59. L'Espanyol ja no tenia cames fresques, no arribava a les cobertures tan fàcilment, però va frenar la sagnia blaugrana que després de l'ímpetu inicial tampoc estaven encertats.

Fins al final del partit la millor ocasió va ser de Neymar, en un acrobàtic xut més estètic que efectiu (m.76). El 0-0 suposa per al Barça mantenir la seva ratxa d'invicte a Cornellà davant l'Espanyol, però també la possibilitat de perdre avui mateix el lideratge, encara que els blaugranes tenen un partit pendent.

Fitxa tècnica:

0 - RCD Espanyol: Pau; Javi López, Álvaro, Roco, Víctor Alvarez; Diop, Joan Jordan (Abraham, m.79), Burgui (Gerard Moreno, m.59), Hernán Pérez; Caicedo i Marco Asensio.

0 - FC Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Iniesta, Rakitic (Sergi Roberto, m.71); Messi, Luis Suárez i Neymar Jr.

Àrbitre: José Luis González González (Castella-Lleó). Va mostrar cartolina groga a Alvaro (m.22), Mascherano (m.22), Javi López (m.31), Jordan (m.42), Víctor Alvarez (m.61), Neymar (m.86), Diop (m.89) i a Piqué, una vegada finalitzat el partit.

Incidències: Partit de la divuitena jornada de la Lliga BBVA disputat en el RCDE Stadium davant 28.975 espectadors. A la llotja es trobava Chen Yansheng, futur màxim accionista de l'entitat blaugrana.