El ral·li Dakar ja ha donat el tret de sortida i ahir es van disputar els primers quilòmetres, ja cronometrats, per poder establir l'ordre de sortida en l'etapa d'avui, que ha d'enllaçar les localitats de Rosario i Villa Carlos Paz. En el pròleg inicial, disputat sobre un total d'11 quilòmetres a la ciutat de Rosario, després que els equips es presentessin a Buenos Aires i fessin un enllaç de 171 quilòmetres, el més ràpid en cotxes va ser el neozelandès Ten Brinke (Toyota), qui es va imposar al pilot madrileny Carlos Sainz (Peugeot) i del vigatà Xevi Pons (Ford). El campió de la passada edició, el qatarià Nasser Al-Attiyah va finalitzar en quart lloc, a cinc segons del neozelandès.

En l'apartat de motos el vencedor va ser el pilot de Torreblanca Joan Barreda (Honda), seguit pels portuguesos Ruben Faria (Husqvarna) i Helder Rodrigues (Yamaha), mentre que el pilot de Vilablareix Dani Oliveras (KTM) va finalitzar en la posició número 100 i Laia Sanz (KTM) va acabar a més de tres minuts de Barreda. Sanz va veure com el motor de la seva moto quedava aturat en intentar travessar un riu, cosa que la va relegar al lloc 116.

Vuit ferits en un accident

Una distracció del cotxe conduït per la xinesa Guo Meiling (Mini) en un revolt de l'etapa pròleg, al quilòmetre 7 a la ciutat d'Arrecifes, va acabar amb un saldo de vuit espectadors ferits, tres d'ells en estat delicat. L'accident es va produir durant un especial de tot just 11 quilòmetres, el pròleg d'un ral·li que començarà formalment aquest diumenge, quan Guo Meiling, amb el número 360, es va entravessar en un revolt i va anar contra el públic. "Va passar de ser una festa a un infern en un segon. La pilot va saltar i quan va caure va perdre el control. Va ser un malson", va explicar un testimoni.