El Barça va deixar gairebé encarrilada l'eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei contra l'Espanyol, al qual va golejar 4-1, després que l'equip de Constantin Galca jugués els últims quinze minuts amb només nou jugadors per les expulsions d'Hernán López i Diop. Tot plegat, en un partit que va servir per al debut d'Arda Turan, com a titular, i Aleix Vidal, que va sortir a la segona part.

Un derbi calent des del primer fins a l'últim minut, amb el gironí Pau López com a estrella dels blanc-i-blaus pels gols que va arribar a evitar, i amb Andrés Iniesta excel·lent en l'altre bàndol. Tot, amanit pels gols de Leo Messi, necessari per a un Barça que es va veure per sota en el marcador en els primers minuts. El segon derbi en només uns dies no va desmerèixer per a res. Sobretot al primer acte:?tots dos equips es van deixar anar en totes les accions, allargant la tensió que van deixar aparcada a Cornellà el passat dissabte.

L'Espanyol va mantenir el grau d'agressivitat, però en aquesta ocasió es va trobar a un Barça que no es va arronsar, encara que en accions poc exigents va ser quan algun blaugrana va veure la groga. L'equip de casa va tenir la primera del partit, al minut 8, quan en una assistència de Messi, Neymar va quedar habilitat per marcar, però Pau López va rebutjar amb el cos.

L'Espanyol també va empènyer davant, i en un error d'Alves, Marcos Asensio li va robar la pilota, la va conduir gairebé fins a la frontal i la seva passada precisa a Caicedo va permetre a l'ariet regatejar Mascheraro i quedar-se sol davant Ter Stegen, al qual va batre ( 0-1).

El gol li va caure a l'equip de Galca com un vestit a mida, perquè estava on hauria signat amb els ulls tancats abans de començar el partit, però no va comptar que les envestides del Barcelona solen, com a mínim, inquietar la porteria rival. I així va ser al minut del gol espanyolista que una combinació entre Messi i Neymar va acabar amb l'argentí finalitzant l'acció, en la qual Pau va tornar a estar estel·lar.

Més fortuna va tenir l'argentí al 13, quan després d'una passada interior d'Iniesta, va aconseguir igualar el partit (1-1). Amb el gol, la tensió va fer pujar la temperatura del Camp Nou. Quan l'Espanyol es va veure aclaparat, també va tirar de pèrdua de temps per rascar segons.

El Barça s'hauria pogut posar per davant en el marcador en un clar penal de Javi López sobre Neymar que l'àrbitre no va veure. El brasiler no va encaixar bé l'acció. Se'l va veure nerviós en els instants següents, fins al punt d'estirar la cama més del compte. Poc després, Caicedo va donar el primer avís d'una lesió que el va obligar a abandonar el camp. Va ser rellevat pel gironí Joan Jordán.

Messi confirma la remuntada

Amb l'empat gairebé signat per totes dues bandes abans d'arribar-se al descans, Leo Messi va inventar-se un bon llançament de falta en el que el gironí Pau López no va estar del tot encertat. Va endevinar la trajectòria de la pilota i es va estirar per atrapar-la, però va passar de llarg i l'esfèrica se li va colar per sobre el seu braç. 2-1, el descans a tocar i el Barça que confirmava la remuntada.

Problemes per a l'Espanyol. L'equip de Galca es veia per darrere en el marcador, havia perdut Caicedo i just abans d'iniciar-se el segon temps va veure com Marcos Asensio era rellevat per Salva Sevilla per lesió. A?tot això tampoc hi va ajudar gens que Gerard Piqué, al cor de l'àrea petita, rematés una precisa centrada de Leo Messi al minut 49 per marcar el tercer dels blaugrana (3-1).

Aquesta diana va fer créixer el Barça, que va fer un pas endavant per sotmetre l'Espanyol. Arda Turan, el dia del seu debut, va conduir la pilota fins a crear una clara acció que va acabar amb el porter espanyolista i Messi per terra. El gironí va trepitjar el peu de l'argentí, just en el moment que Luis Suárez, que també se les va tenir amb el porter en més d'una ocasió, va haver d'intervenir per separar el seu company.

Pau va estar molt encertat en una acció individual novament protagonitzada per Arda. El turc va optar per un fort xut en lloc d'una passada dins l'àrea i el porter va respondre amb encert. Una vegada més, en un xut de falta de Neymar, Pau va tornar a intervenir amb els punts.

En aquell moment, l'Espanyol va perdre els papers. Va ser quan Hernán Pérez va veure una targeta groga que es podria haver estalviat. Era la segona i va acabar expulsat. Dos minuts després, Diop va veure la vermella directa a l'insultar, suposadament, Luis Suárez davant l'àrbitre. El partit estava dat i beneït.

Contra nou, el Barça va anar a rematar l'eliminatòria sense pietat. Els de Galca van treure l'orgull i, ajudats per les intervencions de Pau López i per les errades clamoroses dels blaugrana als últims metres, van poder aguantar el resultat fins als últims minuts. Però va ser Neymar, ja amb Aleix Vidal al damunt de la gespa (el lateral també s'estrenava després de sis mesos sense poder jugar per la sanció de la FIFA al club català), el que va anotar el quart. El brasiler, molt actiu durant tot el partit, va inventar-se una paret amb Messi i va definir a la perfecció. 4-1 i el Barça que posa un peu i mig als quarts de final de la Copa del Rei.