A vint-i-vuit segons per acabar el partit, Italee Lucas anotava dos tirs lliures per posar l'Spar Citylift Girona a només un punt del Cadí (68-69). En la següent defensa, les gironines van tapar bé el tir de Tamara Abalde, van controlar el rebot i van llançar un contracop que l'enèrgica Chrissy Givens va acabar fins a sota cistella amb la desgràcia, o el desencert, que la seva safata no va entrar. Final del partit i el 68-69 que no es mouria del marcador.

La pilota podria haver entrat i, segurament, avui la notícia seria que l'Spar Citylift Girona va guanyar un partit que perdia per quinze punts a dotze minuts del final (37-52). Que l'Uni no hagués fet un bon partit, que les jugadores de Miguel Ángel Ortega seguissin perdudes sense acabar d'entendre si volen jugar amb la pausa de principi de temporada (amb Gray de paradigma) o amb la velocitat que ara vol imposar Ortega (amb Givens de referent) serien problemes que el bosc de la victòria haurien convenientment amagat. Fins i tot, tampoc es parlaria de les pilotes perdudes i les faltes d'una Noemí Jordana que, a còpia d'intentar pressionar a tota la pista, es queda sense oxigen i acaba cometent errades impròpies d'ella. O de la poca comprensió que té Coulibaly del que Ortega vol de l'MVP de la jordana anterior (ahir només tretze minuts en pista) El subtítol de la notícia seria la grapa amb què juga Knezevic, ahir clau en la remuntada jugant de quatre, o l'encert d'Italee Lucas en els minuts decisius. Ara bé, ni en el bàsquet ni en la vida les coses no sempre surten com un voldria. I així: la pilota de Givens no va entrar, l'Uni va perdre i Miguel Ángel Ortega té molt complicat continuar sent l'entrenador de l'Spar Citylift Girona. En les properes hores, abans del partit de demà passat contra el Castors Braine de l'Eurolliga a Fontajau, es definirà el futur d'Ortega.

El tècnic de l'Hospitalet va veure ahir jugar el seu equip com ell vol fer-ho. Però, per desgràcia seva, només ho va gaudir en els dotze últims minuts i, tot i eixugar els quinze punts de desavantatge, el cara o creu final no es va acabar decantant de la seva banda. "Hem fallat moltes safets i tirs fàcils de sota cistella", es lamentava Ortega minuts després de la derrota.

Conscient que el partit se li escapava, Ortega va desterrar la zona amb què havia posat el seu equip després de la represa. Les gironines havien arribat al descans perdent de nou punts (29-38), a més de tenir les dues pivots amb tres faltes (Coulibaly i Pikctiute), i Ortega va pensar a protegir-se en una zona per evitar que seguir pressionant a tota la pista deixés a les jugadores esgotades abans del tram final del partit. I no li va sortir bé, Laura Gil va trencar per primer cop la barrera dels deu punts i, poc després, Tània Pérez enfilava la diferència fins als quinze punts (37-52). Sense grans estrelles, repartint-se molt la responsabilitat en atac i amb la gironina Geo Bahí rendint a un alt nivell, el Cadí estava imposant-se a l'Uni jugant amb les armes que més agraden a Miguel Ángel Ortega.

Les mateixes que el tècnic barceloní va implantar el curs passat quan ell dirigia el conjunt pirinenc. Defensar a tota la pista, córrer molt i ser molt agressives conscients que posant moltes mans és complicat que els àrbitres et xiulin totes les faltes que fas. I llavors, perdent de quinze punts, les jugadores de l'Uni van deixar clar que poden tenir mals percentatges de tir, però que de cor no els en falta. Ortega es va oblidar de Coulibaly, fins aquell moment una de les poques armes en atac de les gironines, i amb Knezevic de quatre i Givens i Lucas per fora l'Uni va defensar millor que mai. Va recuperar pilotes, va anotar a pista oberta i, a sobre, Italee Lucas es va deixar anar per primer cop des de la seva arribada a Girona. El Cadí es va veure sorprès per l'agressivitat gironina i va deixar d'anotar. Lucas anotava de tres, de dos i d'on fos, Knezevic feia bategar l'equip i amb Jordana, encara no amb dos minuts de descans ahir, buscant aire on fos l'Spar Citylift Girona va aconseguir arribar viu al cara o creu final.

A quatre minuts per acabar el partit, Givens va recuperar una pilota i va anotar ràpid al contracop per empatar el partit a 58. La nova nord-americana de l'Uni mostrava la millor cara del seu bàsquet en una jugada que obria la porta a un final ajustat on, habitualment, Jordana i Kuktiene (ara ja sense Gray) solien treure profit de la seva experiència per acabar guanyant. Ahir va ser Italee Lucas qui va acaparar el protagonisme ofensiu. I l'escorta angolesa ho va fer amb encert. Un triple seu posava les gironines a només un punt entrat el darrer minut, però només ella veia cistella per a un Uni que continuava lluitant contra un Cadí on ningú excel·lia però tothom aportava. Es va arribar als darrers segons, Albalde no va anotar i Givens va córrer per creuar la pista en pocs segons anotar i penetrar fins a sota buscant una cistella de la victòria que el cèrcol va acabar escopint. Sensació agra per a l'Uni que perdia un altre partit de Lliga i, encara més amarga, per a un Miguel Ángel Ortega que tot i veure com el seu equip va jugar tot el darrer quart com a ell li agrada avui es pot trobar que les mancances exhibides per l'Uni a la primera meitat i els molts dubtes al voltant del rendiment de l'equip el poden deixar sense feina. Just en la temporada que havia guanyat una Supercopa d'Espanya i havia debutat a l'Eurolliga.