L'Eibar, guiat pel japonès Takashi Inui, autor d'un gol i que ha provocat el penal del segon, ha derrotat l'Espanyol (2-1) i ha sumat una tercera victòria consecutiva en Lliga que li permet concloure amb 30 punts la primera volta.

L'Eibar, amb Borja Bastón i Enrich en atac, ha jugat amb molt de ritme inicialment i la seva ofensiva ha tingut recompensa amb una bona jugada a la banda esquerra del japonès Takashi Inui, qui ha fet una retallada cap a l'interior, ha xutat amb la cama dreta i l'ha posa a l'escaire.

L'Espanyol, però, ha pogut refer-se i, encara que tot just havia creat perill, ha empatat aviat, en una acció en la qual ha xutat Joan Jordàn, la pilota ha tocat a Pantic, ha sortit desviada i ha despistat el porter Asier Riesgo.

Després de la igualada, els locals han tornat a dominar el partit, encara que sense crear les clares ocasions del primer quart d'hora. A més, el conjunt de Constantin Galca també s'ha acostat a la porteria contrària, i un xut d'Hernán Pérez ha estat aturat per Riesgo.

Però l'ocasió més clara de la primera part -just abans del xiulet final- l'ha tingut el blaugrana Borja Bastón, que ha rematat fora una bona centrada des de l'esquerra d'Antonio Lluna. La pilota ha sortit fora quan ja es cantava el gol.

A la represa, l'Espanyol ha gaudit d'una bona ocasió en xocar el porter Riego, que havia buscat una pilota aèria, amb Pantic, l'esfèric ha quedat mort i ha arribat a Marc Asensio, que ha xutat i s'ha trobat amb el porter, a terra.

A la segona meitat s'ha frenat el ritme del joc i hi ha hagut moltes interrupcions, el que ha beneficiat a l'equip de Galca, que s'ha limitat a defensar-se, encara que amb molt d'ordre. Tot i així, l'equip català ha tingut una bona oportunitat amb un xut de Hernán Pérez però la pilota ha picat al pal.

L'Eibar ha seguit buscant la victòria i, en una internada del japonès Inui, el millor blaugrana, ha estat enderrocat a l'àrea per Javi López, i l'àrbitre, després d'uns segons d'incertesa, ha assenyalat el penal que ha xutat Borja Bastón, qui ha transformat la pena màxima i ha posat el 2-1 al marcador.

L'Eibar s'ha animat amb el marcador a favor, Inui ha intentat una vaselina que ha atrapat el porter Pau López; qui també ha aturat un xut llunyà de Borja Bastó.

L'oportunitat més clara, però, ha estat la de Borja Bastón, qui després d'un ràpid contraatac s'ha quedat sol davant el porter Pau López, qui ha aturat el xut bombejat del davanter.

Un xut de Joan Jordàn que ha parat Asier Riesgo i un centre d'Hernán Pérez que s'ha passejat per l'àrea han estat les últimes aproximacions espanyolistes a la recerca de l'empat.

- Fitxa tècnica:

2 - SD Eibar: Riesgo; Capa, Pantic, Ramis, Antonio Lluna; Keko Gontán, Escalante (Adrián, m. 74), Dani García, Inui; Borja Bastón (Saúl Berjón, m. 89) i Sergi Enrich (Verdi, m. 76).

1 - RCD Espanyol: Pau López; Javi López, Antonio Raillo, Enzo Roco, Víctor Álvarez; Pape Diop, Joan Jordàn; Hernán Pérez, Gerard (Abraham, m. 68), Marc Asensio; i Caicedo.

Gols: 1-0. m. 14. Inui; 1-1. m. 21. Joan Jordàn; 2-1. m. 73. Borja Bastón, de penal.

Àrbitre: Santiago Jaime Latre (comitè aragonès). Va amonestar als locals Pantic, Borja Bastó, Verdi; i als visitants Víctor Álvarez, Javi López.

Incidències: 4.587 espectadors van anar al camp d'Ipurúa a presenciar un partit de la jornada 19 de la Lliga BBVA -l'últim partit de la primera volta-, en una tarda plujosa. Gonzalo Escalante es va retirar lesionat. L'Espanyol va jugar de blanc. Dani García i Javi López van ser els capitans.