La idea que la nova versió de l'Uni que persegueix Miguel Ángel Ortega, més centrada en la intensitat defensiva i el joc ràpid que en l'etapa "Gray", només pot brillar si Noe Jordana té un bon dia tirant de fora es va estavellar ahir pel terra a Logronyo. L'Spar Citylift Girona va guanyar a la pista del Campus Promete mostrant la millor versió del bàsquet que vol Ortega i amb la base de Torelló anotant només 1 punt dels 92 de les gironines. A diferència del que havia passat dimecres contra el Castors Braine, quan Jordana va anotar set triples, ahir l'Uni va comptar amb una notable actuació de la seva capitana -"fa moltes més coses que anotar", diu Ortega-, però, sobretot, amb una exhibibició de voracitat per recuperar pilotes i anotar ràpid de tot un equip que va deixar el partit vist per sentència en un primer quart per emmarcar (10-35). I sí, d'acord que el Campus d'Andreu Bou no és un equip d'Eurolliga com el Castors, però a Logronyo hi va perdre el Conquero.

Per als amants de les estadístiques quedaran les dues valoracions per sobre de trenta de Chrissy Givens (28 punts amb bons percentatges) i de Mima Coulibaly (19 punts, 12 rebots i un sol tir fallat). Però, anant més enllà, l'Uni guanya perquè les jugadores creuen en el que ara els hi demana Ortega i, les vuit que van anar ahir a Logronyo, van sortir a mossegar. Des de Lina Pikciute que es va jugar al pal baix els dos primers atacs del partit sumant quatre punts fins a Adrijana Knezevic que, el dia que tornava a la pista on va brillar l'any passat, semblava jugar, sí és que això és possible, encara més motivada que de costum.

Les gironines van sortir realment fortes i, més enllà de la motivació de Knezevic, el marcador i el nivell d'encert van anar omplint el dipòsit de benzina d'un Uni que, a diferència, del que havia passat en altres partits, ahir no va tenir la necessitat de refugiar-se en cap zona per descansar. No es tractava de guardar forces per al final i el partit ja es va resoldre en uns deu primer minuts on ni un aclaparat Campus va poder jugar (10 punts anotats i vuit pilotes perdudes) ni l'Uni va tenir problemes per veure la cistella immensa (35 punts anotat amb 12 de Givens).

La continuïtat en el treball defensiu, amb molts minuts de pressió a dalt, i l'aparició de Coulibaly, molt superior físicament a les pivots locals, va impedir que el Campus Promete pogués retallar distàncies de manera clara fins al final del partit. Bona victòria de l'Spar Citylift Girona en el dia que millor, i durant més minuts, l'equip va interpretar el que vol Miguel Ángel Ortega. Avui, sense descans i després de nit per per carretera de Logronyo, l'equip ja prepararà el duel de demà passat a Fontajau contra l'Agü Sport de Chelsea Gray. Una victòria contra les turques enlairaria l'equip de manera contundent. Nmés una setmana més tard d'un parell de dies on tot es veia negre i en què Miguel Ángel Ortega va estar amb un peu i mig al carrer. Així és el bàsquet.