Una investigació ha revelat que hi va haver en el passat un suposat tripijoc de partits en el tennis, inclòs el torneig de Wimbledon, afirma la cadena BBC.

En la passada dècada, 16 jugadors que figuraven entre els 50 millors del món van ser marcats per l'anomenada Unitat d'Integritat del Tennis (TIU, per les sigles en anglès) sota la sospita que lliuraven partits, segons la cadena britànica.

A tots els jugadors, fins i tot guanyadors de títols del Gran Slam, se'ls va permetre seguir competint, afegeix la BBC, que ha revelat aquesta informació així com el portal BuzzFeed News.

La TIU ha indicat que té una política de tolerància zero en els que fa a casos de corrupció per manipulació de partits.

Chris Kermode, a càrrec de l'Associació del Tennis Professional (ATP), l'organisme que regeix el tennis mundial, ha rebutjat afirmacions que un possible tripijoc de partits "no fos investigat amb rigor".

En els documents als quals la BBC i BuzzFeed News han tingut accés figura una investigació oberta per l'ATP el 2007.

La seva tasca, afegeix la cadena, va consistir en analitzar una sospitosa activitat d'apostes arran d'un partit disputat pel rus Nikolai Davidenko i l'argentí Martín Vasallo Argüello.

Els dos, sempre segons la BBC, van ser absolts de violar les regles del joc, però la investigació es va ampliar a una més àmplia sobre una presumpta xarxa de apostadors vinculats a jugadors.

Els documents a què l'emissora britànica diu que va tenir accés investigaven sindicats d'apostes a Rússia i Itàlia, que apostaven milers de lliures en partits que els investigadors van pensar que estaven arreglats.

Tres d'aquests partits es van disputar al torneig de tennis de Wimbledon.

El món del tennis va introduir un nou codi de conducta en 2009, un any després d'una investigació, però per raons legals els presumptes casos de corrupció previs no van ser avaluats.

"Com a resultat, cap nova investigació sobre cap dels jugadors que van ser esmentats en l'informe de 2008 va ser oberta", va dir a la BBC un portaveu de TIU.