A

mb Ferran Soriano i Txiqui Begiristain dins de la seva estructura i, sobretot, amb el caramel d'encarar el repte d'entrenar a la Premier League en un club de grans possibilitats econòmiques el fitxatge de Pep Guardiola pel Manchester City no sembla una operació en què siguin necessaris molts intermediaris. Ara bé a Anglaterra, almenys per al diari The Telegraph, la clau de volta de tot plegat es troba a Girona. I, més concretament, en les bones relacions del City amb el club de Montilivi a través, precisament, del germà del tècnic Pere Guardiola.

En un extens article signat ahir pel cap de la secció de futbol del diari, Sam Wallace, el Telegraph explica com d'ençà d'aquest estiu, quan Pere Guardiola i, segons els anglesos, el propietari de Mediapro Jaume Roures, van passar a controlar el Girona el City no ha reparat en despeses per ajudar el club blanc-i-vermell. A criteri de Wallace operacions com els fitxatges i les posteriors cessions de Lejeune i Sobrino, i posteriorment les arribades de Nwakali i Maffeo, no tindrien cap interès esportiu per al club de Manchester més enllà de tenir content Pere Guardiola. I d'aquesta manera intentar assegurar-se el que, també segons el Telegraph, han buscat Soriano i Txiki des de la seva arribada al club: fitxar Guardiola. Ara ja ho han aconseguit.

El diari anglès deixa clar que "no s'està suggerint que hi hagi cap delicte" en aquesta bona relació entre el Manchester City, Pere Guardiola i el Girona però sí que "al City estan convençuts que només Guardiola els pots portar fins allà a on volen arribar. I per això han a anat a buscar-lo i, com en el cas de Pere i el Girona, desplegant tots els recursos que han pogut". The Telegraph quantifica en unes 600.000 lliures esterlines (al voltant de 780.00o euros) el que el City ?hauria gastat per fitxar Lejeune i Sobrino, en un cas del mateix Girona i en l'altre del Ponferradina. El diari explica que Media Base Esports (propietat de Guardiola i Roure i empresa que representa, entre d'altres, Quique Cárcel, Pol Llonch o Pablo Maffeo) també té oficines al centre de Manchester.