Sis títols estatals de taekwondo amb només quinze anys. Aquesta és la carta de presentació de l'atleta de Roses Joan Jorquera, que dissabte va tornar a imposar-se als seus rivals en l'Open júnior de Madrid. Jorquera es va imposar en una final que no va tenir color al taekwondista madrileny Mario Canales, que molt va fer guanyant 3 punts al català, que es va acabar imposant 9 a 3. L'hegemonia demostrada per Jorquera va ser absoluta tot el cap de setmana i és que a la semifinal va derrotar clarament el balear Camilo Cardona per 10 a 3. Abans, el gironí s'havia classificat després de deixar enrere altres competidors com Alberto Toledo, que era un dels favorits i que va caure contra Jorquera per un clar 14 a 1 en els quarts de final. Tot plegat en la categoria de menys de 51 quilos, en la qual el de Roses s'estrenava.

Però per si no n'hi hagués prou l'organització va proposar enfrontar els campions de cada categoria en format de pesos olímpics, per la qual cosa a Jorquera va tocar-li enfrontar-se a un rival de categoria superior a ell, el madrileny Raúl Corredor, campió en la categoria de menys de 55 quilos. Doncs Jorquera va tornar a demostrar la seva categoria i va guanyar el combat, en el punt d'or després d'un combat espectacular i intens que va deixar bocabadats els espectadors del Pavelló de Moralzarzal de Madrid.

Amb aquests resultats Jorquera ja suma 210 combats guanyats amb només 15 anys en una temporada en què també ha començat a obtenir brillants èxits en àmbit internacional.