Dissabte, després del partit, Artemis Spanou assegurava que calia "parlar del que ha passat i seguir endavant perquè tenim objectius importants a la Lliga Espanyola i a l'Eurolliga". Uns minuts després, en una crítica valoració a la roda de premsa oficial, Noemí Jordana demanava una "reflexió del que ha passat avui si volem fer alguna cosa en el que queda de temporada". Spanou parlava de l'Eurolliga referint-se al partit d'aquest dimecres a la pista del Bourges, on l'Uni necessita guanyar de més de nou punts per seguir jugant a Europa, però tant l'aler pivot grega, com Jordana, com la resta de la plantilla, i del club, saben que a on, de veritat, l'Spar Citylift Girona es juga les garrofes és a la Lliga. Una competició en la qual defensen l'històric títol aconseguit la passada diada de Sant Jordi i que, cal no oblidar-ho, és la via d'accés a aquest caramel que és jugar l'Eurolliga. Un bitllet continental que, per sorpresa, es va complicar ahir bastant més del que tothom pensava només unes hores abans. Fins i tot després de la derrota en semifinals. I és que, amb la seva victòria a la Copa, el Conquero ja s'ha assegurat una de les dues places que la Federació Espanyola per a l'Eurolliga. En altres paraules: només en queda una per a Perfumerías Avenida i Spar Citylift Girona. Ara com ara sembla prou clar que, a menys que els problemes econòmics del Conquero, tornin aparèixer amb força l'única via perquè el bàsquet gironí torni a viure grans partits com el recent del Conquero o el de la derrota contra l'Ekaterinburg de Diana Taurasi és guanyant la Lliga per segon any consecutiu.

El punt 2.3 de les bases de competició de Lliga Femenina 1 és molt clar. Les dues places de la FEB per a l'Eurolliga són, per aquest ordre, per al campió de la Lliga regular i per al campió de Copa. Només en el cas que el campió de Copa i de Lliga siguin el mateix després s'agafarà l'altre millor equip classificat a la fase regular de la lliga.

Mirant l'exemple de la temporada passada, el Perfumerías Avenida va guanyar la Copa i, per tant, en el moment de començar la final de Lliga castellanes i catalanes ja sabien que, guanyés qui guanyés, els dos equips aniren a l'Eurolliga, com així ha passat. En canvi, aquesta temporada si Perfumerías Avenida i Spar Citylift Girona es tornen a trobar a la final només el guanyador es classificaria per a l'Eurolliga. I, en una combinació encara més dolorosa, les bases de competició de la FEB deixarien l'Uni fora de l'Eurolliga si les gironines arribessin a la final de Lliga contra el Conquero i la perdessin. Les andaluses serien campiones de Liga i de Copa, però la segona plaça no seria per al subcampió de Lliga (Uni) sinó per a l'equip que hagués quedat millor classificat de la lliga regular (a dia d'avui el Perfumerías Avenida té tots els números pe ser-ho). En altres paraules: l'Spar Citylift Girona necessita guanya la Lliga per jugar l'Eurolliga en la gran majoria de combinacions possibles.