El Quart Germans Cruz manté vives les opcions de passar a la segona fase de la Lliga EBA com a líder del grup C-A tot i la derrota de dissabte passat a casa en el derbi contra el Multiópticas Salt. L'equip d'Albert Brea s'enfrontarà en l'última jornada d'aquesta preliminar amb l'actual líder, el Mollet, que té una victòria més. Si els gironins són capaços de guanyar dissabte (19.00) per 8 o més punts aconseguirien prendre la primera posició al conjunt barceloní, que en el partit d'anada es va imposar a Quart per aquesta renda (73-81). Si els d'Albert Brea igualessin l'average particular, sortirien vencedors de l'empat a triomfs perquè tenen uns números generals molt millors (+272 contra +165).

El conjunt gironí, en tot cas, té assegurada la segona posició i encara que no pogués capgirar la diferència de punts amb el Mollet, la victòria li seria un negoci molt interessant perquè els resultats amb els cinc primers classificats s'arrosseguen a la propera fase. L'enrevesat sistema de competició de la Lliga EBA fa que a partir d'ara els cinc primers del grup A competeixin contra els cinc primers del B en una nova lligueta on es tindran en compte els resultats que els equips hagin fet amb els rivals del seu grup actual. El Quart, per exemple, va perdre en l'anada amb el Mollet i suma dues derrotes contra el Salt, que també té assegurat el bitllet per seguir competint contra els millors. Els de Brea, de moment, poden comptar amb els dos triomfs assolits contra el JAC Sants i els interessaria que la darrera plaça, que es jugaran en l'última jornada el Cornellà i el Barberà, fos per als primers perquè també els han superat tant a casa com a fora.