L'esperada assemblea general de l'ACB celebrada ahir a Barcelona i que havia de clarificar el posicionament dels clubs espa?nyols respecte als projectes de competició de l'Eurolliga i de la FIBA ??va acabar sense concretar cap decisió. Segons va anunciar la lliga en un comunicat, «els clubs han pres la decisió d'ajornar la seva postura final fins a conèixer l'evolució i concreció total dels projectes de l'Eurolliga i de la FIBA ??en les pròximes dates».

El president de l'ACB, Francisco Roca, va detallar la problemàtica actual de les dues propostes i les principals línies de treball del canvi de model competitiu que lidera l'Eurolliga i el projecte de la Lliga de Campions que afavoreix la federació internacional.

Un cop analitzats i debatuts els projectes, els divuit clubs de l'ACB van acordar esperar a conèixer més dades abans de prendre una decisió. La nova Lliga de Campions de la FIBA ??comptarà, en la seva fase regular, amb 32 equips que accediran a la competició per mèrits esportius i disputaran eliminatòries d'anada i tornada abans d'accedir a la Final entre Quatre que decidirà el campió. Moltes lligues ja s'hi han adherit deixant a l'aire el futur de l'Eurolliga actual.