Poques vegades un partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei ha presentat tan pocs al·licients com el València-Barça d'aquesta nit. A Mestalla temen un camp buit després del dolorós 7-0 de l'anada que ho deixa tot dat i beneït i, a més a més, l'encara tècnic local, Gary Neville, no amagava ahir que «per a nosaltres el partit important és el de dissabte contra l'Espanyol». El Barça, mentrestant, intenta trobar motivacions per un tràmit que afrontarà sense les seves estrelles i amb una convocatòria plena de jugadors poc habituals i del filial, on segurament hi tindrà un lloc el gironí Gerard Gumbau.

«Sembla curiós que digui això amb el resultat que tenim, però no serà un partit fàcil a l'hora de trobar la tecla perquè els jugadors competeixin a gran nivell. Cal buscar estímuls», deia ahir Luis Enrique. Un d'aquests al·licients per a la plantilla blaugrana podria ser arribar als 29 partits seguits sense conèixer la derrota, superant així els 28 del Barça de Pep Guardiola, però l'entrenador va voler deixar clar que no li agrada motivar els seus jugadors amb aquest tipus de rècords. «És un estímul que no he fet servir fins ara ni faré servir. Aquests números estan molt bé sempre que ens acostin a guanyar títols. A final de temporada veurem si [aquesta ratxa] serveix per aconseguir-los», va dir.

El tècnic asturià va admetre que el partit contra el València és «una mica estrany» després del que va passar en l'anada. «No hi ha aquesta diferència entre els dos equips, però el futbol té aquests accidents», va subratllar.

Encara que Luis Enrique no va voler confirmar-ho -«sabeu que no m'agrada donar pistes al contrari», va recordar-, a Mestalla, amb l'eliminatòria totalment sentenciada, reservarà els seus millors homes. La confirmació de si hi haurà una total revolució en l'onze no arribarà fins aquest matí, quan donarà la convocatòria. Luis Enrique ha cridat els dos últims dies cinc jugadors del Barça B per completar els entrenaments: Sergi Samper, Gerard Gumbau, Wilfrid Kaptoum, Juan Cámara i Daniel Romera. Tots ells podrien estar a la llista. Messi, Gerard Piqué, Luis Suárez, Andrés Iniesta i Javier Mascherano seran baixa segura. El primer es recupera de la petita intervenció que li van fer ahir, els altres quatre jugadors estan advertits i es perdrien la final de Copa si veuen una targeta groga.

El València, de la seva banda, preocupat per la situació que travessa a la Lliga, farà diversos canvis. L'entrenador, Gary Neville, va revelar durant la roda de premsa que el del planter Fran Villalba serà una de les grans novetats a l'onze, que també comptarà amb la presència d'altres jugadors del Mestalla. «El partit més important és el de dissabte contra l'Espanyol i he de prioritzar», va dir.