Satisfets amb l'experiència. Així ha acabat l'Spar Citylift Girona la temporada de la seva estrena a l'Eurolliga, tot i no haver pogut evitar la darrera posició del seu grup després de la derrota de dimecres a la pista del Bourges. «Estem molt contents de la nostra participació en l'Eurolliga, hem pogut gaudir de grans partits de bàsquet i agafar experiència al més alt nivell tant pel que fa a les jugadores, els directius, i en l'àmbit organitzatiu amb la federació internacional», explicava ahir el president de l'Uni, Llorenç Biargé, que no té dubtes de quin ha de ser ara el gran objectiu del primer equip: «Hem d'entrenar molt per tornar a guanyar la Lliga i així repetir experiència a l'Eurolliga».

A criteri de Llorenç Biargé, l'Spar Citylift Girona ha arribat a la màxima competició del bàsquet femení europeu per quedar-s'hi. «Nosaltres volem repetir experiència a l'Eurolliga i si els patrocinadors i les institucions ens continuen donant suport hi serem sempre que tornem a guanyar-nos la plaça i per això hem de tornar a guanyar la Lliga», explicava el president que, des de la fundació del club, ha mantingut sempre la mateixa filosofia d'anar creixent un pas més cada temporada. I a Europa no serà cap excepció. «Aquest any hem guanyat quatre partits, un contra el campió de l'Eurolliga, el Praga, i hem plantat cara a Ekaterinburg i Orenburg... Encara que a fora ens ha costat més aquest primer any, hem vist que podem plantar cara a qualsevol rival i estic convençut que si continuem a l'Euroliga en dos o tres podríem estar lluitant pels primers llocs, sigui el primer, el segon o el tercer».

Més entrenaments de l'equip

El president del Girona va ser ahir a Barcelona treballant per arribar a cobrir el pressupost del club reunint-se amb el relleu del lloretenc Ivan Tibau a la Secretaria General de l'Esport, Gerard Figueras. «Ells també estan molt contents del paper que hem fet a l'Eurolliga representant l'esport català», apunta Biargé que, però, té clar, despatxos a banda, que la principal feina a l'Uni és en el treball del primer equip en els entrenaments. «Ara amb menys partits i sense els viatges de l'Eurolliga l'equip podrà fer molts més entrenaments i arribar ben preparat al play-off per optar així a guanyar la Lliga».

Després d'una temporada amb molts canvis, i un cop confirmada la continuïtat de Mima Coulibaly, Llorenç Biargé no preveu fer més modificacions a la plantilla fins a final de lliga. «Ja hem hagut de fer molts canvis i hem de ser un club seriós, l'entrenador ara tindrà més opcions per entrenar perquè les jugadores coneguin bé els sistemes i anotin més tirs lliures».