L'hora de pensar únicament en la Lliga. Després de caure dissabte passat a les semifinals de la Copa de la Reina contra el Perfumerías Avenida de Salamanca (68-60), i tancar dimecres la seva primera participació a l'Eurolliga amb una clara derrota a la pista del Bourges (68-47), l'Spar Citylift Girona ja només pensa a revalidar el títol de lliga de la temporada passada. Coneixedor que només aquest camí, ?al?menys esportivament parlant, li permetrà aconseguir el bitllet per tornar a la màxima competició europea el curs vinent, l'equip de Miguel Ángel Ortega vol retrobar-se amb la victòria. I la primera oportunitat que tindrà per fer-ho serà aquesta mateixa tarda (18.00 h) a Fontajau contra el Bembibre.

Ortega sap que guanyar l'equip del Bierzo no serà tasca fàcil, malgrat reconèixer que "l'equip té moltes ganes de guanyar per encarar amb optimisme l'últim tram de lliga". Ho demostra el fet que a la cita de la primera volta, les gironines ja van haver de patir per sumar el triomf (57-62). En tot cas, d'aquell partit, poques referències se'n poden agafar, i és que aquell dia les de Fontajau van estar liderades per Chelsea Gray amb 24 punts, ara ja a Turquia, i a l'equip gironí encara no havien arribat ni Italee Lucas, ni Chrissy Givens.

Sense fer una temporada brillant, les lleoneses són vuitenes amb un balanç de vuit victòries i nou derrotes, això sí, amb un partit pendent el de la darrera jornada -divuitena- a casa contra el Gipúscoa. Ortega defineix el Bembibre com "un rival sempre perillós, que a més arribarà descansat, ja que el cap de setmana passat no va competir. En canvi, nosaltres, entre la Copa i l'Eurolliga, no hem pogut descansar. De totes maneres ja hi estem acostumades i, per tant, això no pot ser excusa".

Per a aquest partit, Miguel Ángel Ortega continuarà tenint una rotació molt curta, mancada d'efectius importants, amb la baixa de la grega Artemis Spanou que dimecres ja no va poder jugar a França per culpa d'un esquinç al turmell. A més, Ortega té el seriós dubte de Lina Pickciute, que arrossega molèsties des de dimecres a França, i fins a última hora no se sabrà si podrà donar un cop de mà a l'equip.

El tècnic de l'Spar Citylift creu que una de les claus del partit serà saber "controlar el seu tir exterior, ja que el Bembibre disposa de molt bones tiradores. Utilitzen molt el llançament de tres i, a més, anoten amb facilitat. Per tant, fer una bona defensa i tancar bé el rebot serà bàsic per poder guanyar". A l'equip de Chiqui Barros destaquen la base Anna Gómez (9 punts i 4 assistències), Vega Gimeno (10,4 punts), Esther Montenegro (13 punts i 7,5 rebots) i la recent arribada Shanece Mc Kinney (ha anotat 48 punts en els tres partits jugats fins ara).