El partit entre el Barcelona i el Celta de Vigo ens ha deixat un d'aquests llançaments de penal per al record. Messi es disposava a executar la pena màxima quan, en un sorprenent acte de generositat, en lloc de xutar va assistir a Luis Suárez, que venia des del darrere, perquè aquest fes el gol a Sergio Álvarez. No obstant això, el gol no hauria d'haver pujat al marcador perquè l'uruguaià trepitja la línia de l'àrea just quan Messi toca la pilota.

Però Messi i Suárez no són els primers a utilitzar aquesta estratègia per llançar un penal. Ja ho van fer Johan Cruyff i Jesper Olsen en un partit amb l'Ajax el 1982 davant el Helmond. Cruyff es va posar d'acord amb Olsen per passar-li la pilota en lloc de llançar.

Menys sort van tenir els francesos Robert Pires i Thierry Henry, que es van fer un petit embolic i van acabar regalant la pilota a l'equip contrari.

Antonín Panenka

Si analitzem els penals més polèmics i populars de la història no podem oblidar-nos del llançat pel jugador bigotut, Antonín Panenka, en l'Eurocopa de 1976. L'original i estranya forma de llançar el tir durant la tanda de penals entre la selecció de futbol de Txecoslovàquia i la de l'Alemanya Federal va ser un èxit mundial.

"És veritat que molts companys em van dir que no tirés el penal així però, quan l'entrenador em va dir que només depenia de mi, ni m'ho vaig pensar", afirma Panenka.

Ezequiel Calvente

Ezequiel Calvente es va convertir en el protagonista de l'Europeu sub 19 després del seu espectacular gol davant Itàlia. El seu llançament des dels onze metres no va deixar ningú indiferent. El jugador amb 18 anys va tirar un penal corrent cap la pilota i colpejant amb la cama de suport despistant al porter.

El porter italià Colombi Jamz mai s'hagués imaginat que algú tirés així un penal, es va quedar perplex. Després del partit Ezequiel va reconèixer als mitjans que l''ezequinha' (nom del tir) "el vaig veure fer a Henry un dia en un anunci".