El Dominion Bilbao va donar la primera gran sorpresa de la Copa del Rei en derrotar al Barcelona Lassa per 72-73, després d'un partit en el qual van dominar durant molts minuts en el marcador sense que els blaugrana trobessin la manera de fer explícita l'enorme qualitat de la seva plantilla.

Els primers vint minuts van tenir color basc i el Barcelona gairebé se'n va anar satisfet perquè l'avantatge no fos major al 37-40 amb què els dos equips van marxar al descans. Un triple de Tomas Satoransky va donar la primera igualtat al Barcelona des de l'inici del partit (40-40, min.21) i un altre de Stratos Perperoglou, a continuació, el primer avantatge (43-42). El partit va entrar en una fase d'estira i arronsa en el marcador perquè el Bilbao, tot i el cansament, va seguir bregant amb la seva idea de bàsquet coral, tant en defensa com en atac, mentre que al Barcelona Satoransky, Perperoglou i Ribas van començar a donar mostres de la infinita qualitat que atresoren els blaugrana, 51-48 (min.25).

El Bilbao ja havia ensenyat tot el que tenia preparat per al partit i la quarta personal del seu pivot titular, el grec Georgios Bogris (51-50, min.28) va ser una mala dada per als de Sito Alonso. El Barcelona, ??per la seva banda, tenia moltíssimes bales a la recambra i s'ajustava cada vegada més en defensa, deixant els seus rivals amb poques opcions. Tot i així els biscaïns en un altre atac d'orgull van aconseguir arribar al final del tercer quart amb un empat a 55 punts i iniciar l'últim període amb un triple de Raül López (55-58), que va ser immediatament contrarestat per un altre de Brad Oleson.

El Dominion Bilbao es va agafar al partit amb fe i força, a més d'una zona defensiva que va fer mal a un Barcelona que donava la sensació d'estar sense idees i sense massa tensió, però amb un potencial immens que podia trencar el partit definitivament en qualsevol moment. A falta de 6 minuts (66-63), Sito Alonso va decidir jugar-se una de les seves últimes bales donant entrada de nou a Bogris, que va ser eliminat instants després. El marcador es va alentir i a tres minuts per al final el Bilbao es va posar novament per davant, 66-67, després d'uns minuts en què no hi va haver cap tir que entrés en cap cèrcol, potser per allò de la pressió.

Els bascos van aconseguir un parcial de 0-8 (66-71 min. 38.15) i van afrontar els últims cent segons de partit convençuts que havien fabricat una gran opció de victòria. A falta de 44.1 segons, Mumbrú va posar des de la personal el 68-73 en el marcador. Al Barcelona li van entrar les presses però ja era massa tard. Amb un triple va posar el 71-73. Tomic va tenir una opció des del tir lliure per una rigorosa falta antiesportiva, però va fallar un dels llançaments i amb 3.2 segons per davant no va ser capaç de tirar a cistella. La Copa es va cobrar la seva primera sorpresa i un dels grans favorits va caure eliminat davant un Bilbao que va demostrar més gana que el seu rival.