L'Espanyol es va endur ahir els tres punts davant del Deportivo a Cornellà-el Prat gràcies a un gol d'un Marco Asensio estel·lar. La victòria, vital, permet respirar al conjunt català en la seva lluita per no caure en descens, i a l'entrenador, Constantin Galca, la continuïtat del qual estava molt qüestionada pels últims resultats.

Els gallecs van notar l'absència de Lucas Pérez, i Luis Alberto, el seu home amb més perill davant els catalans, no va ser suficient. De fet, en els últims instants del partit, el porter Germán Lux va salvar-los d'una derrota més clara.

El partit va arrencar amb ritme i cap dels dos equips especulava. Tothom volia donar el cop primer. Caicedo es va posar sota els focus, encara que no rebia pilotes clares. El Deportivo, per la seva banda, tenia més problemes de l'habitual per crear perill sense Lucas Pérez.

A poc a poc, l'Espanyol va imposar el seu joc i va tancar el rival. Laure va entrar pel lesionat Sidnei en el minut 25, i alguns desajustos defensius van afavorir noves ocasions per als locals. La connexió entre Marco Asensio i Caicedo era la millor garantia per als de Constantin Galca.

El mallorquí va assistir l'equatorià dues vegades i en totes dues només va faltar l'últim control per estrenar el marcador de Cornellà. El domini era periquito, però el Deportivo també tenia arguments: Luis Alberto tornava a amenaçar Pau López amb una paràbola que va passar prop de l'esquadra dreta del porter gironí.

El primer temps va acabar sense gols i les urgències creixien de cara a la segona meitat. Marco Asensio va seguir portant verí. Ho va intentar en el 50, amb un xut desviat. I va repetir-ho dos minuts després, quan va connectar una centrada de Burgui després de controlar amb el pit, que va acabar sent l'imparable 1-0.

El Deportivo estava obligat a atacar, i de nou Luis Alberto centrava pràcticament totes les seves opcions. L'Espanyol no va perdre la mesura. Els locals van reduir riscos i espais, intentant sorprendre a la contra. L'entrada de Gerard Moreno va reactivar l'atac i al final Lux va evitar que la victòria blanc-i-blava fos encara més clara.