El Reial Madrid va vèncer l'Herbalife Gran Canària per 81-85 a la final de la vuitantena edició de la Copa del Rei, que es va jugar a la Corunya, i va aconseguir el seu vint-i-sisè títol, tercer consecutiu.

Un triple de Jaycee Carroll va inaugurar la vuitantena final de Copa del Rei, que va tenir rèplica immediata per part d'un Herbalife Gran Canària disposat a vendre car el títol amb un 4-3 que va ser el seu únic avantatge en els dos primers quarts. El Reial Madrid, més ficat en el partit, va aconseguir un parcial de 2-13 per a un 6-16 (min. 7) que va semblar començar a canalitzar les seves ànsies de victòria. Els canaris, com en partits anteriors, van mantenir la calma i es van aferrar al partit amb tot.

Amb defensa, amb accions individuals en atac i amb un desgast físic important, que va permetre tancar el primer quart amb un 18-24. En el segon parcial no va canviar la situació. Primer els canaris es van acostar amb un 24-26 (min.13) i, després, el Reial Madrid va tornar a instal·lar-se de manera efímera a la desena de punts d'avantatge (26-36, min.17).

L'equip de Pablo Laso, sense acabar de rematar, feia la sensació de poder trencar el partit en qualsevol moment, mentre que el "Granca" semblava estar al límit de les seves possibilitats, però sempre trobava un mínim d'energia per igualar les propostes del rival.

Amb guerres individuals pel mig, com les que mantenien Felipe Reyes i Eulis Báez, o KC Rivers i Sasu Salin, el marcador va tornar a estrènyer amb un triple al límit de temps de Báez que va posar el 38-40 amb el qual els equips van passar a vestidors. Les ànsies de sumar el tercer títol per part del Reial Madrid es van igualar amb les del "principiant", en aquestes arts, Granca, aspirant al seu primer trofeu de guanyador de la Copa.

Un altre triple de Baéz, en l'inici del tercer acte, va tornar a posar els canaris per davant en el marcador, 41-40 (min. 20.30) i una cistella d'Alen Omic va significar el 43-40 (min. 22). El Reial Madrid va superar la frustració de no anotar en els següents tres llançaments, però va igualar el lluminós de forma ràpida amb Jonas Maciulis i Carroll (45-45, min. 24). Per passar als avantatges amb un 3 + 1 de Carroll que van arribar a ser de 6 punts (50-56, min. 27). Però el Granca, com va fer en els quarts anteriors, va tornar a minimitzar el marcador, ara amb triple gairebé des de les illes de Kevin Pangos, per deixar el marcador a deu minuts per al final en 59-62. El Reial Madrid no trobava la tecla necessària per pujar al marcador la seva teòrica superioritat, mentre que els canaris, amb treball, una mica travats i gairebé al límit, es van mantenir a l'aguait i amb opcions reals de victòria. Un 0-5 de sortida va assenyalar el camí a un Reial Madrid que va començar a esmolar els ullals acord al final s'anava acostant, 62-71 (min. 34), i el Herbalife Gran Canària començava a mostrar alguns signes de debilitat, fruit del cansament.

Rivers, amb un triple, va pujar al marcador el 68-78 a falta de poc més de tres minuts, el que va fer al seu equip fregar el trofeu amb la punta dels dits. El Granca ho va intentar, més amb el cor que amb el cap, però l'experiència del campió, del Reial Madrid, el va fer passar el tràngol amb suficiència. El Reial Madrid de Laso es va apuntar la seva tercera Copa del Rei seguida i va tornar a sentir-se campió.