El pilot espanyol Fernando Alonso podria abandonar la Fórmula 1 si no està satisfet amb l'automòbil amb el qual haurà de córrer la temporada 2016 amb McLaren Honda, segons informa el diari britànic "The Times".

Aquest diari indica que el futur del dues vegades campió del món d'aquest esport podria decidir-se en qüestió d'hores en cas que a l'asturià no li convenci el McLaren MP4/31 amb el nou propulsor Honda després del primer dia de test.

"The Times" recull que malgrat les repetides garanties que ha donat el pilot espanyol que complirà amb el seu contracte de tres anys amb la citada escuderia, valorat en 75 milions de lliures (96 milions d'euros), Alonso està exigint millores enormes en el cotxe que li persuadeixin per romandre amb aquest equip.

Pel que sembla, Alonso va advertir que si veu que l'automòbil no és prou bo per guanyar, podria abandonar tant l'escuderia com la Fórmula 1.

El periòdic britànic recorda a més que la paciència d'Alonso ja es va posar a prova durant la passada temporada, quan va haver de córrer amb un McLaren-Honda que va suposar "la major vergonya de la Fórmula 1".

La primera valoració del MP4-31 va arribar del francès Éric Boullier, director de curses de McLaren, que va assenyalar al canal britànic Sky News que el cotxe "no és prou bo".

No obstant això, en unes declaracions posteriors, Boullier va opinar que el vehicle era "millor" que el de la passada temporada.