«Guanyar, guanyar i guanyar». Aquest és l'objectiu de Miguel Ángel Ortega a Salamanca, on ahir va ser presentat com a nou entrenador del Perfumerías Avenida en substitució d'Alberto Miranda. L'extècnic de l'Spar Citylift Girona només ha trigat cinc dies en trobar un nou destí. Destituït a Fontajau després d'esgotar el poc crèdit que tenia entre la directiva per la derrota contra el Bembibre, dilluns el líder de la Lliga Femenina anunciava per sorpresa la seva contractació i la sortida del fins ara entrenador. A Salamanca no li perdonen a Miranda haver perdut les últimes tres finals (Lliga i Supercopa, contra l'Uni, i Copa davant del Conquero).

La Lliga és, per tant, el gran i també l'únic objectiu que li queda al club de Salamanca aquesta temporada, després d'haver decebut també a l'Eurolliga. El Perfumerías ho té tot a favor per endur-se la fase regular però després vindran uns play-off on pot passar qualsevol cosa. Ortega va explicar la seva satisfacció per haver fitxat pel conjunt castellà i va definir-se com a entrenador: «Hi haurà qui confongui intensitat amb ser defensiu però no es tracta d'això, es tracta que hi hagi el màxim esforç en cada instant, en cada minut sobre la pista». L'expreparador de l'Spar Citylift va admetre que «molts entrenadors volen estar al Perfumerías» i va subratllar que intentarà guanyar-hi el títol fent un bon bàsquet per tal d'optar a continuar a Salamanca. Carlos Méndez, el gerent del Perfumerías Avenida, va recordar que «hem perdut les últimes tres finals i ni les hem disputat» per justificar la necessitat d'un canvi d'entrenador.

Miguel Ángel Ortega tornarà a Girona, ara defensant els colors de l'equip salmantí, en l'última jornada de la Lliga regular que està marcada pel Dissabte Sant (26 de març). El més probable és que el Perfumerías ja sigui matemàticament campió de la fase regular i que l'Uni s'hagi assegurat el play-off, tot i que també podria afrontar el duel amb urgències. Si els dos equips es classifiquen podrien tornar-se a trobar en una morbosa lluita pel títol.