Un cop superades les dotze del migdia de dilluns, els equips de Lliga Femenina 1 no podran fer més canvis i, per això, molts focus s'han situat sobre el Conquero. L'equip andalús està obligat a fitxar una nova jugadora després de la marxa de la seva base titular Maria Asurmendi al Perfumerías Avenida i, fins i tot, el mateix nou equip de Miguel Ángel Ortega podria tornar a moure fitxa si realment Kobryn ha tornat lesionada dels seus partits amb la selecció polonesa. I Girona? Després del canvi de Xavi Fernández pel destituït Ortega semblava que hi hauria calma a Fontajau, però la gent de l'Uni continua mirant de tancar una nova peça de primer nivell que enlairi les aspiracions de l'equip en el tram final de la lliga. Un reforç que, encara que sigui una base, provocaria la sortida de la plantilla de la nord-americana Tay'ler Mingo que, de moment, no jugarà demà contra el Gipuzkoa en el debut de Xavi Fernández a la banqueta de l'Spar Citylift Girona (Fontajau, 18.00).

Mingo ja no figura a la plantilla de l'Uni a la pàgina oficial de la Federació Espanyola, perquè, en cas que es pogués fer, l'Uni s'hauria de moure de pressa per tramitar la fitxa de la nova incorporació abans de dilluns a les 12 del migdia. Si arriba la nova peça, Mingo rescindirà i, en cas contrari, dilluns la base nord-americana tornaria a ser donada d'alta a la lliga.

Sense Tay'ler Mingo, Xavi Fernández donarà tota la responsabilitat en el lloc de base a Noemí Jordana, mentre que Italee Lucas també tindria minuts com a director de joc. Xavi Fernández debutarà amb només un dia d'entrenaments amb l'equip al complet perquè Spanou i Kuktiene s'han passat la setmana jugant amb Grècia i Lituània.