Xavi Fernández té un munt d'experiència en el bàsquet professional. És un nom propi de l'ACB, 499 partits jugats i registres històrics en punts i triples anotats, ha estat en Finals Four de la Copa d'Europa i en uns Jocs Olímpics. Amb tot aquest bagatge, però, el nou tècnic de l'Spar Citylift Girona no podrà evitar les pessigolles a l'estómac d'un debutant quan, aquesta tarda (18.00), s'estreni a la banqueta d'un equip professional en el duel entre l'Uni i el Gipuzkoa. "És una nova feina, un nou entorn i un nou repte però amb una setmana de treball he completat una mica la idea que tenia del grup, però crec que ara no és el moment de parlar de les limitacions, sinó d'afrontar la dificultat de fer progressar l'equip tàcticament fins a on volem que arribi", explica l'exjugador de Barça o Casademont Girona, entre altres equips d'elit.

Xavi Fernández no ha pogut preparar el partit de la millor manera possible. Artemis Spanou i Vita Kuktiene s'han passat la setmana jugant amb les seves seleccions, Coulibaly es va fer mal al genoll al primer dia i Mingo ha estat donada de baixa de la FEB perquè el club negociés un nou fitxatge, que encara no està tancat. "Ens trobem que aquest primer partit serà el més difícil, perquè no anem preparats com ens agradaria perquè estem entrenant sense ni tan sols tenir un cinc inicial. Gràcies a l'equip vinculat ens podem entrenar bé, però ho fem amb la 3 jugant de quatre, amb la cinc jugant de quatre....", detalla Xavi Fernández, que té al davant el repte de guanyar avui el Gipuzkoa sense acabar d'ensenyar totalment els canvis tàctics que vol imposar perquè dimecres hi ha un partit clau a la pista del Conquero.

Spanou, Kuktiene i Coulibaly podran jugar avui sense problemes contra un Gipuzkoa que, d'ençà de la lesió de llarga durada d'Arantxa Novo, ha perdut molta competitivitat. Ara mateix, el seu principal referent és Cierra Bravard, lesionada a la Copa i que va reaparèixer la setmana passada en un partit endarrerit amb un espectacular 34 de valoració, mentre que dues exjugadores més de l'Uni (Toch Sarr i Daria Mieloszynska) també tenen molt protagonisme ofensiu. Bravard va jugar un parell de temporades a Girona, amb un rendiment de menys a més, però a Sant Sebastià ha trobat el millor escenari per explotar, amb un equip on juga molts minuts i acapara tot el protagonisme ofensiu. Ara mateix, Bravard és la cinquena màxima anotadora de la lliga (16 punts), la màxima rebotadora (12) i la segona més valorada (20), només per darrere d'Elonu, del Conquero.

Contra Cierra Bravard i el seu Gipuzkoa, l'Spar Citylift Girona estrenarà aquesta nova etapa amb Xavi Fernández a la banqueta. Un equip diferent del d'Ortega: "No vull comparacions. A mi no m'importa el que hi havia abans sinó el que volem que es vegi ara. O sigui un equip que jugui en atac amb més espais, amb situacions més obertes i que prengui riscos en defensa. Però tot això és la teoria, la pràctica la veurem en el partit"