La bona salut del patinatge gironí va tornar a quedar clara ahir en el quinzè Campionat d'Espanya de Grups de Xou grans, celebrat ahir a Vilanova i la Geltrú. De fet, els dos primers classificats en el campionat de Catalunya celebrat a finals de gener, van repetir posicions a l'estatal. Treu-me d'aquí, del CPA Olot es va alçar amb la victòria, mentre que Mitjanit, del CPA Girona es va fer amb el segon lloc. Fins i tot el tercer classificat en el català va pujar al podi en aquest campionat d'Espanya ja que el Masnou, amb Cos d'arbre, va acabar en tercera posició.

Tots els ulls, i la pressió, estaven sobre les patinadores d'Olot, que van sortir en el dissetè lloc i, si bé van cometre algun error en el seu exercici, a l'hora que els jutges van emetre les seves puntuacions ja va quedar clar que havien posat el llistó molt alt. Seguidament va ser el torn de les gironines, que també van fer una molt bona coreografia, amb alguna errada, i es van quedar a una dècima de les olotines, creant molta espectació mentre els jutges deliberaven la nota, ja que es van apropar molt al nivell de les garrotxines. Quan va sortir el darrer grup, en vintè lloc, el Masnou, amb Cos d'arbre, es va acabar de confirmar que les patinadores gironinens coparien les dues primeres posicions del podi.

Olot i Girona no van ser els únics participants gironins en aquest campionat. També en van prendre part, en grups grans, el GEiEG i el CPA Sarrià. Les grupistes van finalitzar en novè lloc amb la coreografia Al fons, un per davant del club sarrianenc, que presentava L'última gota.

En Grups de Xou petits, la victòria va ser per l'Aldea, mentre que els equips gironins van fer un paper més discret. Amb tot, el CPA Sarrià va aconseguir fer-se amb el novè lloc, amb Un conte diferent, mentre que el P.C. Palamós va finalitzar en la onzena posició, amb el xou Deixa'm ser i el C.P. Llagostera, en la dotzena amb la coreografia I tú, quin Món vols?