El Bordils va ser víctima, ahir, d'un autèntic escàndol arbitral en la seva visita al Pandero de Palma del Río (Còrdova), en uns segons finals en els que els àrbitres van privar de l'empat a un conjunt de Pau Campos molt valent.

Els fets: amb el marcador 28-27, 45 segons de possessió per al Bordils, els gironins inciaven una jugada que acabaria poc després, a l'extrem, en mans de Gerard Farrerons. En el llançament seria objecte de falta, castigada pels arbitres amb penal. Immediatament després, tots els jugadors locals s'abraonaven sobre el col·legiat que havia pres la decisió, discutint-li, però van tornar a la banqueta per fer els canvis de jugadors. El Bordils va fer el mateix i va donar entrada a Pep Reixach perquè llancés des dels set metres. Però mentre el jugador es dirigia cap a la línia de penal, incomprensiblement per a tothom, l'àrbitre va rectificar. La falta passava a ser en atac.

Estupefacció al pavelló, tant per part del Bordils com dels locals, que tot i ser afavorits per la decisió tampoc van acabar d'entendre el canvi de criteri arbitral. L'atac visitant no va trobar porta, però als de Pau Campos ja no els quedava temps per empatar el partit. Al final, ràbia i impotència dels gironins, mentre els locals els consolaven, solidaritzant-se amb els jugadors visitants.

Si bé la primera part va ser del conjunt local, el Bordils, partint d'una bona defensa (el Palma del Río només va anotar 9 gols en el segon temps), va aconseguir eixugar els cinc gols de desavantatge al descans i portar-lo a un final a cara o creu. La remuntada s'hagués pogut culminar amb el penal que, de manera increïble, els àrbitres van xiular i, misteriosament, van acabar convertint en falta en atac.