El pilot espanyol Fernando Alonso ha assegurat que es veu campió del món amb McLaren i que espera aconseguir un podi aquesta temporada, tot i que reconeix que el nou monoplaça "encara està immadur", i ha afirmat que Mercedes hauria de fer "alguna cosa catastròfica" per no tornar a proclamar-se campió aquest any.

"Sí", ha respost de manera concisa la pregunta de si es veia campió del món amb el seu equip, abans de contestar també afirmativament a la qüestió de si creia que faria podi aquesta temporada, en una entrevista concedida al programa 'El partido de las 12' de la Cadena Cope.

A més, l'asturià ha afirmat que té "bones" sensacions respecte a l'MP4-31, tot i que el cotxe "encara està immadur". "Té algunes peces que encara hem d'entendre bé. Les proves són molt confuses, pel que fa als temps i les prestacions. Potser quan posem uns pneumàtics nous, portem unes altures totalment boges, o el cotxe és més alt del costat dret que de l'esquerre, coses així per a estudis aerodinàmics que es fan. Quan es veuen els temps és difícil d'analitzar, ens queden prestacions a aconseguir, però estic content de com m'he sentit el primer dia", ha dit.

També ha reconegut que "no" ha pensat mai a retirar-se, i que després del que va passar l'any passat "qualsevol cotxe serà millor". "L'últim dia de la setmana passada va ser una mica frustrant. Vam sortir i vam tenir un problema al motor. Els cotxes ara són tan complexos que per canviar un turbo, una centraleta o unes bateries et diuen 'trigarem 11 hores, potser demà sortim una mica tard'. És bastant desolador. Crec que està tot llest, vaig passar pel circuit aquesta tarda, estava tot en ordre. Tant de bo demà sigui un bon dia d'entrenaments", ha manifestat.