El passat mes de desembre, amb l'equip deprimit i acumulant derrotes després de la marxa de Chelsea Gray, els responsables de l'Spar Citylift Girona van intentar fer un cop d'efecte recuperant Ify Ibekwe. Jugadora més valuosa de la competició la temporada passada, la nord-americana va ser clau en l'històric títol de Lliga guanyat per l'Uni el dia de Sant Jordi derrotant el Perfumerías Avenida davant cinc mil persones a Fontajau. «Tinc moltes ganes de venir a tornar a lluitar a guanyar una lliga amb vosaltres», va ser la resposta d'Ibekwe, però, això sí, deixant clar que tenia contracte amb el SEQ australià fins a mitjans del mes de febrer. Ara, amb l'actual equip d'Ibekwe encarant la recta final del play-off, l'Uni hi ha tornat a contactar i l'aler pivot ha donat el sí a aterrar un altre cop a Girona i posar-se a les ordres de Xavi Fernández.

El club la va donar d'alta ahir a la FEB, últim dia de termini, i un cop acabats els seus compromisos amb el SEQ, dissabte juga la semifinal contra Towsville (campió de la lliga regular), Ibekwe es retrobarà amb Jordana, Kuktiene i Carbó per afegir-se a un projecte diferent del de l'any passat i que passa per un moment delicat tot i que continua aspirant al play-off i a complicar el títol al poderós Perfumerías Avenida, que ara entrena Miguel Ángel Ortega.

L'Uni ja es va moure divendres donant de baixa Tay'ler Mingo, que continuarà a Girona fins a final de temporada però només entrenant-se, per fer lloc a una Ify Ibekwe que a Austràlia, en un equip entrenat per un altre gran tirador de la dècada dels noranta, com Xavi Fernández, (Shane Heal), està fent bons números amb 14 punts i 9 rebots per partit, tot i que el SEQ ha passat per problemes econòmics i institucionals al llarg de la temporada. A Girona, Ibekwe no hauria de tenir problemes per adaptar-se ràpidament, l'any passat mantenia una bona relació personal amb Noe Jordana, i integrar-se en un equip que Xavi Fernández està intentant recompondre. Des del club són conscients que la plantilla amb l'arribada d'Ibekwe queda «evidentment descompensada» perquè hi ha dues cinc (Coulibaly i Pikciute), tres alers pivots (Ibekwe, Spanou i Kuktiene) i només quatre exteriors (Jordana, Lucas, Knezevic i Givens) de les quals només la catalana pot jugar de base amb bones prestacions.

La idea, però, és que «com més bones jugadores millor» i, lògicament, Ibekwe és pur talent i capacitat física. Els seus números de la temporada passada van ser senzillament espectacular, tant amb Ramon Jordana com amb Roberto Íñiguez a la banqueta. Ify Ibekwe va ser l'MVP de la lliga regular (23,8 de valoració amb 17 punts i 11 rebots per partit) amb actuacions increïbles com a Logronyo, on es va enfilar fins als 56 de valoració amb 27 punts i 23 rebots. A més, en els quatre partits del play off pel títol contra Conquero i Perfumerías Avenida no va abaixar el nivell: 18 punts i 11 rebots de mitjana per també ser la jugadora més valorada de les sèries finals.