El Palamós ha demostrat que és incapaç d'encadenar dues victòries consecutives. Va quedar del tot confirmat a La Bòbila, on va perdre per 3-0 una setmana després d'haver guanyat el derbi. Els de Mármol, en qüestió de quatre dies, afronten dues noves finals contra dos rivals, a priori, assequibles. Dimecres visita el Palamós-Costa Brava el cuer Masnou i dissabte, visita el Morell, penúltim.

El tècnic, Joan Mármol, considera aquests dos partits com a «finals i vitals», un pensament que calquen els seus jugadors. L'atacant Makaay així expressa que «ara vénen dos partits crucials que s'han de guanyar» i afegeix que «no poden ser tres ni quatre;?hem de sumar els sis punts». També diu la seva el migcampista Gerard Herrera, qui avisa que «d'assequibles, el Masnou i el Morell no en tenen res». Assegura que són «rivals directes que cal guanyar sí o sí» i afirma que tot i l'última derrota «això no s'ha acabat perquè queda molta lliga».

El defensa Ignasi Pastor, de la seva banda, explica que «necessitem guanyar els dos partits que vénen per sortir de la part baixa i tirar cap endavant». L'acompanya el també defensa Eduard Subirana. «Sortirem amb moltes ganes perquè són partits molt importants per les nostres aspiracions i estem obligats a guanyar-los». El polivalent Narcís Barrera subratlla que «volem convertir la permanència en un fet i no pas en un objectiu», després d'afirmar que al camp del Gavà «hem regalat i llençat els primers vint minuts». L'exjugador del Figueres confessa que en aquests dos propers compromisos «haurem d'anar a mort».

No són els únics que parlen del futur més immediat del Palamós. També el central David Cano:?«Els partits que tenim ara són finals i cal jugar-los amb la mateixa intensitat i motivació que el derbi amb el Figueres. Són partits crucials. Estem convençuts que ens hi va la vida». S'hi suma el davanter Agi Dambelley:?«No serà fàcil. Tots plegats anirem a totes perquè volem abandonar la part baixa de la classificació».

La situació dels gironins és delicada. Sumen una victòria dels ?últims nou partits i només han ?pogut guanyar 7 punts dels darrers 27 que hi ha hagut en joc. El descens és a 4 punts de distància i queden onze partits per assolir la permanència.