I finalment Xavi Fernández va poder acabar un partit somrient. Afònic. Però somrient. L'agressivitat de Mima Coulibaly dins la zona, i un parell de triples d'una exhausta Noemí Jordana, van decantar la balança a l'inici del darrer quart i l'Uni, que havia compaginat moments brillant de joc en el primer amb altres on perdia un munt de pilotes de tota mena, va acabar enderrocant la resistència del Gernika (75-68) per trencar una ratxa de tres derrotes consecutives. El temut "Tourmalet" amb què Xavi Fernández començava la seva primera experiència com a primer entrenador (Gipuzkoa, Conquero i Gernika en vuits dies) ha acabat sense que les gironines hagin caigut de les places de "play-off". Ara, l'Spar Citylift Girona tindrà dues setmanes amb només un partit cada diumenge, i contra rivals de menys nivell (Rioja i Gran Canària), entrant en un escenari de més optimisme. I, a sobre, dimecres Ify Ibekwe aterra a Girona.

Ahir el més important era guanyar. Una derrota hauria estat un autèntic naufragi. Però el com segueix sent important per a Xavi Fernández. I les vint-i-set pilotes perdudes no poden deixar satisfet al tècnic que, en canvi, si mira el got mig ple pot exhibir múscul amb el bon joc del primer quart. Un 26-14 amb una claredat en l'atac estàtic com no s'ha vist en tota la temporada, amb triples inclosos de Givens i Knezevic que han perdut la por a mirar cistella de fora quan es queden soles, una direcció sòlida de Jordana i un clar domini en el joc interior on Gisela Vega mai va ser un problema.

A l'Uni, però, li va faltar instint, forces i, sobretot, continuïtat en el seu joc per "matar" el partit. El joc va davallar en qualitat i, enmig d'un criteri arbitral poc clar, l'Uni va tenir problemes quan, en plena roda de canvis, Fernández va provar Spanou jugant d'aler. Una estructura d'equip que, a priori, pot acabar sent prou normal un cop hagi arribat Ibekwe. Ahir, però, la grega no va contenir a Claudia Pop que li va fer un estrip en tres minuts per acabar igualant el partit abans del descans (38-33 amb quinze punts de la romanesa del Gernika). I, si al final del segon quart, el problema havia estat la defensa de Pop, a l'inici del tercer la via d'aigua va arribar a través de la pressió tota la pista del Gernika. El tècnic visitant, Mario López, coneix bé a Noe Jordana. I sap que, d'ençà de la sortida de Mingo, l'Uni no té una segona base clara i la paraula descans està desterrada del diccionari de la veterana jugada de Torelló. A tres minuts per acabar el tercer quart, el Gernika es va posar per davant en el marcador per primer cop en el partit, 45-46 amb un bàsquet de Pop, i el partit va quedar obert amb deu minuts per jugar-se. Un darrer quart on l'Uni va saber llegir bé que havia de buscar a Coulibaly. La pivot de Mali va anotar cinc punts gairebé seguits amb una força lluny de l'abast de les basques. Llavors, traient forces d'on fos, Jordana va anotar un parell de triples gairebé seguits que van desactivar l'intent de reacció del Gernika.