A Xavi Fernández no el preocupava excessivament perdre el partit d'ahir, però l'exjugador del Barça és competitiu, com tots els professionals, i no li va acabar d'agradar veure com el Perfumerías Avenida li clavava noranta punts al seu equip en el darrer partit de la Lliga regular. Per molt que cap dels dos equps s'hi jugués res. «He acabat el partit amb un cabreig important... Suposo que ha estat un partit d'aquests que agraden més als espectadors que no pas als entrenadors, que estem allà a la banqueta lamentant-nos veient com les nostres jugadores concedeixen massa bàsquets fàcils», deia Xavi Fernández després d'un partit entretingut, amb molts punts i poca tensió defensiva, que el Perfumerías Avenida es va acabar emportant per 80-90 gràcies, en gran part, al paper de les seves bases, Sílvia Domínguez en el tercer quart i Maria Asurmendi en el darrer. I és que aquest Spar Citylift Girona només té una base en ­plantilla, l'ara lesionada Noemí Jordana, i encara que dimecres el gran pas endavant de l'equip va poder compensar la seva baixa contra el Mann Filters, ahir faltava massa tensió per demanar a les jugadores de l'Uni que ho tornessin a repetir.

Miguel Ángel Ortega, que va tenir una bona rebuda a Fontajau, també tenia dues baixes importants, les pivots Gidden i Kobryn, però a Salamanca el tècnic manega una plantilla prou llarga per compensar-ho i, jugant molts minuts amb una sola pivot clara, va intentar que el seu equip pressionés en un partit on gaire ningú tenia ganes de defensar. De fer punts i de divertir al personal, força més. Per part de tothom.

La posada en escena d'Ortega amb una base (Domínguez), tres alers (Gemelos, Marginenan i Beard) i una sola pivot (Ndour) va semblar agafar l'Uni amb el peu canviat i, al cap de tres minuts, Xavi Fernández ja havia hagut de demanar temps mort (1-6). A poc a poc, les gironines es van anar refent fins a acabar el primer quart guanyant de 22-21 amb un bàsquet final de Givens i els millors minuts d'un Ify Ibekwe que, amb el pas del temps, acabaria el partit bastant desconnectada, especialment en defensa. El segon quart va ser el millor de l'Uni. Bon bàsquet, corrent bé en les transicions i amb Vita Kuktiene especialment fina llançant. Les gironines van atropellar per moments el Perfumerías, amb una màxima diferència de 8 punts, que Ortega va saber parar bé per arribar al descans amb el marcador prou equilibrat (39-36).

Italee Lucas va ser la culpable d'algunes de les exclamacions d'admiració més unànimes de Fontajau. L'escorta té facilitat per buscar passades de cara a la galeria i té un tir molt plàstic en atac, però pujar la pilota o sortir de la pressió ja és una altra història. Igual que li passa a Givens. Ortega va mostrar una de les cartes que pot fer servir en una teòrica final: pressionar tota la pista. I, ahir, sense Noemí Jordana, l'Uni encara ho va acusar més. Alguns problemes per escapolir-se de la pressió i uns minuts d´encert de la base rival, la internacional Sílva Domínguez, van donar al Perfumerías Avenida els seus primers avantatges significatius en tot el partit. Les gironines patien, però, amb Jordana lesionada i Ibekwe poc activada, Givens va agafar la responsabilitat per tornar a equilibrar la situació. L'Uni, però, arribava al darrer quart havent fet un sobreesforç que acabaria pagant quan la segona base de l'equip castellà, la fins fa poc alma mater del Conquero Maria Asurmendi, va agafar el protagonisme a cinc minuts per acabar. Un triple i un 2+1 de la navarresa han posat el Conquero amb vuit punts d´avantatge sense que l´Uni sabés com reaccionar. Només va faltar que la mateixa Asurmendi trobés en bona posició Gemelos perquè la nord-americana sentenciés el partit amb un triple a menys de quatre minuts per acabar (69-80). Al final 80-90 per al Perfumerías Avenida, però la sensació a Girona és que, si hi ha final, la història serà sensiblement diferent.

De moment, però, toca començar les semifinals aquest ­dimecres a la pista d´un Conquero que, ­trencat pels problemes econòmics, ahir va perdre clarament contra el Mann Filter (66-91).