11 de abril de 2016
11.04.2016
40 Años
40 Años

Neymar va acordar amb el Barça cobrar un mínim de 45,9 milions d'euros en 5 temporades

«Football Leaks» revela els detalls de l'acord assolit per les dues parts a l'estiu del 2013

11.04.2016 | 10:50
Neymar va acordar amb el Barça cobrar un mínim de 45,9 milions d'euros en 5 temporades

El contracte subscrit pel davanter brasiler Neymar amb el Barcelona estipula que el jugador cobri al terme de les cinc temporades signades amb el club un mínim de 45,9 milions d'euros bruts, a una mitjana de 9,18 per temporada.

Així figura en la còpia del document divulgada avui pel portal web "Football Leaks", que revela els detalls de l'acord assolit per les dues parts a l'estiu del 2013, quan va recalar a l'equip blaugrana.

El contracte -que reuneix la firma del propi Neymar, del seu pare i agent, així com de Sandro Rossell i Josep Maria Bartomeu- xifra en 5 milions d'euros el sou del jugador fix per campanya.

A aquesta quantitat se li suma un pagament únic de 8,5 milions d'euros només signar pel conjunt culé.

També existeix una llarga llista de primes pel seu rendiment, i que varien en funció dels èxits esportius tant del jugador individualment com del club col·lectivament.

Per exemple, rebria 425.000 euros cada vegada que guanyi la Pilota d'Or i 1.062.500 euros per cada temporada en la qual jugui més del 60% dels partits.

També es garanteix encaixar 637.500 euros sempre que l'equip aconsegueixi classificar-se per a Lliga de Campions directament i 425.000 euros més si arriba als vuitens.

Altres primes importants són les que rep cada vegada que l'equip guanya títols, amb un màxim de 1.700.000 euros pel triplet (Lliga, Champions i Copa del Rei).

El contracte recull, també, una "compensació" de 100.000 euros per any pel "dret de l'equip tècnic per fixar el jugador en la posició més convenient, convocar-lo o no, alinear-lo o no, o qualsevol altra necessitat esportiva".

Una altra de les clàusules obliga Neymar a realitzar "els màxims esforços per integrar-se a la societat catalana, respectant i assumint els seus valors culturals, comprometent-se especialment amb l'aprenentatge de la llengua catalana".

A la còpia del document filtrat avui, això no obstant, li falten dues pàgines del contracte original.

"Football Leaks" és un web creat per portuguesos que es mantenen en l'anonimat i que defensen la filtració de documents confidencials per afavorir la transparència al futbol, davant els qui els acusen d'haver accedit als papers a través d'atacs informàtics i d'intentar fer xantatge als afectats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema