17 de maig de 2016
17.05.2016

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Chicho: "És difícil retirar-se, però la meva il·lusió d'entrenar és molt gran"

Chicho, presentat com entrenador del Figueres, té 27 anys, ha firmat per una temporada i intentarà mantenir "la idea futbolística" d'Eduardo Vílchez

17.05.2016 | 15:52
Chicho: "És difícil retirar-se, però la meva il·lusió d´entrenar és molt gran"

La Unió Esportiva Figueres ha presentat Narcís Pelach 'Chicho' com a nou entrenador del primer equip. El club unionista va apostar pel tècnic del juvenil A blanc-i-blau, de 27 anys, per ocupar el lloc d'Eduardo Vílchez, no renovat després de 19 mesos a l'entitat. José Antonio Revilla, president del Figueres, ha recordat avui la figura d'El Maestro: "Ha fet una gran tasca en el club, no tenim cap crítica cap a ell, sinó lloances. El club ha cregut convenient canviar la figura de l'entrenador, però la línia a seguir és la seva i ho agafem com a punt de partida".

Chicho, que ha agraït al club la "decisió, difícil, valenta i arriscada de posar una persona tan jove", comenta en la mateixa línia que "la idea futbolística que tinc és la de ser protagonistes del joc, té molt a veure amb el que hi ha hagut a l'últim any i mig amb l'Eduardo, el club ha quedat content amb el que s'ha vist. Estic influenciat amb la seves ensenyances, m'ha fet de pare futbolístic, m'ha ajudat molt sempre i ara m'ha animat a provar-ho".

Qui va ser jugador a Tercera Divisió amb el Figueres, Palamós, Manlleu i Cassà subratlla que "quan t'ho proposen, primer t'espantes una mica, però les reaccions tan positives dels companys et fan sentir orgullós i creus que pot funcionar. Per mi era important això, els protagonistes són ells".

Per la seva part, Adam Fontes, director esportiu del club, argumenta el salt de Chicho exposant que "és una persona preparada, en el futbol modest hem vist exemples d'apostar per entrenadors joves, de la casa i amb coneixements". En referència a la joventut del gironí, Revilla afegeix que "sabem que té els seus riscos, però també avantatges, per il·lusió no ens guanyaran, al club tot en tenim molta en aquest projecte. Hem decidit per un home de la casa, ha tingut dos anys molt intensos com a jugador i entrenador i és el moment de fer aquesta aposta".

El president unionista afirma que "el projecte esportiu i econòmic s'ha d'adaptar a la realitat del club, havíem de posar una nova dosi d'il·lusió. La idea del club és continuar lluitant, segurament no com abans en les posicions de dalt, ja que depèn més dels projectes dels altres".

Com a entrenador, Chicho ha ascendit aquesta temporada el juvenil A del Figueres a Lliga Nacional i el curs anterior dirigia el juvenil B després de passar pel juvenil de la Unió Girona. Amb el tercer nivell de l'Escola d'Entrenadors a la butxaca des d'enguany, ha apostat per penjar les botes per afrontar aquest repte: "És una retirada definitiva, no funcionaria comptabilitzar les dues coses. És difícil retirar-se, però la meva il·lusió d'entrenar és molt gran i comença una nova aventura". L'exjugador del futbol base del Girona comptarà amb el mateix cos tècnic:"La idea és no canviar, estem molt contents amb la feina que s'ha fet, s'ho han guanyat", afirmava després de signar per una temporada.

Ara, està per veure quants dels que eren companys seus a la plantilla han de fer les maletes i quins juvenils -n'hi ha 13 que acaben l'etapa i en podrien ascendir entre tres i cinc- fan el salt. Per "treure responsabilitat a l'entrenador", Fontes apunta que "és el club qui tria els jugadors i el que volem és que continuïn la majoria".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Quin equip portes al cor?

Si vols descobrir quin equip de Laliga 1 2 | 3 és aquest que admires, encara que no ho sàpigues, aquest és el teu test. T'atreveixes a descobrir-ho?


Buscador de deportes