L'accident de Salom s'ha produït al revolt 12 del traçat barceloní (zona que només s'utilitza per a les motos i no per a les carreres automobilístiques) i ha motivat que l'organització de la carrera suspengués la segona tanda d'entrenaments lliures de la categoria, 25 minuts abans del final de la sessió.

Segons ha informat l'organització del Mundial, després de la caiguda Salom ha quedat immòbil a costat de la seva muntura. Dos cotxes medicalitzats, dues ambulàncies, poc després, i fins i tot l'helicòpter mèdic, han acudit al lloc del sinistre per atendre el pilot mallorquí, de 24 anys.

A causa de la gravetat del seu estat, s'ha pres la decisió d'evacuar Salom per carretera fins a l'Hospital General de Catalunya, un centre hospitalari pròxim a Montmeló i on acostumen a traslladar els pilots accidentats al circuit.

En arribar, ha estat intervingut per l'equip de traumatologia de l'hospital, però finalment ha mort a les 16.55, hora local, segons ha precisat l'organització del Mundial.

Lluís Salom va fer el seu debut en el Campionat Mundial a Jerez el 2009 en la categoria de 125cc. Va acabar al podi en 25 carreres, incloent nou victòries en el Campionat Mundial de Moto3.

El 2012, va aconseguir el subcampionat de Moto3 i, un any més tard, va ser tercer a la general després de lluitar amb Maverick Viñales i Alex Rins fins a la ronda final a València.

També va acabar al podi tres vegades en 41 aparicions en el Campionat del Món de Moto2, l'última vegada, en la primera carrera d'aquest any, que es va disputar al circuit de Losail, a Qatar.

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM), Dorna, empresa organitzadora del Mundial, la Federació Internacional d'Equips (IRTA), Real Federació Motociclista Espanyola (RFME) i el Circuit de Barcelona-Catalunya han transmès, de forma conjunta, el seu condol als familiars, amics i equip de Lluís Salom.