De les moltes lluites que hi van haver ahir en el Gran Premi de Catalunya dues de les més interessants les va protagonitzar el rosinc, Maverick Viñales. En la primera, contra el que serà el seu company d'equip a Yamaha l'any que ve, Valentino Rossi. L'italià, com Viñales va sortir malament -és l'assignatura pendent del de Suzuki- i es van passar diverses vegades entremig de pilots. El ritme de l gironí era bo, i es veia capaç de seguir a Rossi. Probablement aquí va haver-hi l'error del pilot de Suzuki que al final el va deixar en quarta posició, malgrat que segurament tenia ritme per disputar el podi. Quan Rossi va avançara a Pedrosa en plena remuntada, Viñales va voler seguir-lo i es va precipitar a l'hora de passar al pilot de Castellar del Vallès, que de fet al final de la cursa en criticava la seva actitud. Pedrosa, visiblement molest deia no entendre "l'agressivitat amb la que ha conduït Viñales".

El cas és que el de Roses semblava neguitós darrera de Pedrosa i feia avançaments gairebé impossibles amb passades de frenada constants i a sobre d'un asfalt que castiga molt els pneumàtics i més, si com ahir, puja la temperatura. Viñales, que rodava sisè ho probava del dret i del revés. Volia evitar que Rossi se li escapés però no ho va aconseguir. Sabia que era la roda bona i va intentar seguir-la però al final se'n va anar i es va quedar sense poder lluitar amb els del capdavant. Les diferents passades de frenada en la curva 10 i també en la 12, just en l'entrada de la "chicane" que substituïa la curva de l'accident de Salom, van fer perdre massa temps a Viñales. Va ser aleshores quan el de Roses es va dedicar a perseguir amb Pedrosa, a Lorenzo. I aquesta tàctica, no tant atractiva, però més efectiva el va permetre avançar a un Lorenzo que ja anava de mal en pitjor. Semblava doncs, que el de Roses podria optar a la tercera posició però al final la seva Suzuki no va poder aguantar el ritme de la Honda de Pedrosa, que va gestionar molt millor els desgast de les seves gomes.

Al final Maverick es va trobar en terra de ningú, en aquestes situacions que tant poc agraden als pilots. Sense opció de podi el de Roses es va dedicar a conservar la quarta posició que el permet reafirmar-se en la cinquena posició del mundial i erigir-se com el pilot revelació d'aquesta temporada.

Al final de la cursa i a través del seu twitter, Viñales celebrava la quarta posició d'ahir a Montmeló i tornava a dedicar a Luis Salom la cursa d'ahir, com ja va fer el dissabte després de saber el tràgic final del pilot mallorquí. "Avui P4, correm per en Luis" escrivia el pilot gironí de Suzuki.

Com ell tots els pilots del mundial van tenir un últim record per a Luis Salom un cop va acabar la cursa d'un cap de setmana especialment dur.