Rossi sempre torna. L'italià es va imposar gràcies a una nova exhibició en un circuit que l'aclamava a cada revolt que encarava amb la seva Yamaha. A més, la cursa de Moto GP ho va tenir tot ahir a Montmeló. Emotivitat pel record de Lluís Salom, emoció en una primera part de la carrera dominada per Lorenzo, i una remuntada de Rossi, que s'havia quedat en vuitena posició després d'una mala sortida. I l'emoció es va mantenir fins al final. Lorenzo, amb problemes evidents als pneumàtics, molt castigats per l'asfalt català, amb prou feines contenia els atacs de Márquez, que el va acabar passant quan va voler, i quan es va veure amenaçat per Rossi. L'italià es cruspia els rivals amb facilitat i el cerverí va decidir accelerar el ritme per intentar escapar-se però no ho va aconseguir.

Per darrere, Pedrosa, únic pilot que va muntar pneumàtic mig al darrere, es barallava amb un agressiu Viñales i perdia pistonada. Com Lorenzo, que veia passar rivals sense poder contenir-los. El mallorquí, tot i que havia fet el segon millor temps, patia de valent a la pista i amb el nou traçat del revolt 10 i el fatídic revolt 12. De fet tant Lorenzo com Rossi es van mostrar molt decebuts amb la modificació del circuit, ja que donava avantatge a les Honda. Semblava doncs que a Lorenzo no li podien anar pitjor les coses. Però sí. Una passada de frenada, i de voltes, d'Andrea Iannone, provocava un accident amb el mallorquí que no podia evitar caure i l'obligava a abandonar. Tot i els intents per demanar disculpes de l'italià a Lorenzo, aquest no va voler saber-ne res i es va amagar al seu box, amb evidents gestos de desaprovació cap a Iannone. Amb Lorenzo fora de cursa, tant l'equip de Rossi com el de Márquez, van córrer a fer saber la notícia als seus pilots. Aleshores, quan tothom pensava que el de Cervera, que patia de pneumàtics, es conformaria amb la segona posició i així assegurar-se el mundial, Márquez va esforçar-se de valent per passar Rossi. I ho va fer. A tres voltes del final, el català superava l'italià i se situava primer. Però Rossi ahir tenia millor ritme que Márquez i li va tornar la passada. Però el cerverí no es rendeix mai i va provar-ho un cop més, però es va passar de frenada i va acabar molt lluny del líder de la cursa, i amb només una volta per davant va decidir no caure de la moto, que ja era molt.

Al final Rossi entrava en primera posició amb comoditat, Márquez acabava segon i Pedrosa tercer, evidenciant que l'estratègia del pneumàtic mig al darrere no era dolenta. I al final, un cop al parc tancat, encara faltava l'última sorpresa. Márquez i Rossi segellaven la pau amb una encaixada de mans i una felicitació mútua. Potser el millor lloc i el millor moment per reconciliar-se, a Catalunya i amb el record de Lluís Salom, que si alguna cosa ha fet ha estat mostrar la unitat dels pilots del mundial de motociclisme.

Amb la caiguda de Lorenzo, i la victòria de "il dottore" la classificació general de Moto GP s'estreny i ara és Marc Márquez el líder del mundial amb 10 punts d'avantatge sobre Lorenzo i 22 sobre Rossi, que es manté tercer però retalla distàncies amb els dos del davant.