Les aigües del golf de Roses tornaran a ser l´escenari, per divuitè any, d´una de les proves del Mundial de windsurf. Tot i acollir fa dues edicions la prova inaugural del Campionat del Món per primera vegada, novament Sant Pere Pescador veurà la segona jornada del circuit de la Professional Windsurfer´s Association World Tour, després de la celebrada el maig a Ulsan (Corea del Sud), marcada pel poc vent, que només va permetre disputar una jornada.

La modalitat que s´hi podrà veure és l´eslàlom, la disciplina reina, perquè la tècnica i la velocitat fan que les taules facin zig-zag a través d´un recorregut marcat amb boies, a la recerca de la primera posició. A Sant Pere, hi prendran part 64 windsurfistes procedents de 30 països diferents.

Aquest dimarts dia 7 donarà el tret de sortida una competició on fins diumenge, dia 12, hi haurà activitats paral·leles, com la Surfalegre -concentració de windsurfistes, marques i aficionats- o la tretzena edició de la concentració de furgonetes Volkswagen, prevista per dissabte a la tarda i amb la participació de mig miler de trastos.

"La prova d´aquí està més que consolidada, però es presenta incerta perquè a la que va tenir lloc a Corea hi va haver poc vent; així que els windsurfistes vindran ´picats´. És previst que hi hagi vent tèrmic", explica el barceloní Panxo Pi-Suñer, organitzador del Mundial de Windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava i amb residència a Roses.

El director de la revista Surf a Vela, publicació líder del sector, considera que "hi ha una generació jove que puja amb força" i en referència a la ubicació, "el GP Catalunya Costa Brava està molt ben comunicat i és molt agradable pels participants".

Sortides a les 12.30 h

El punt de concentració del Gran Premi Catalunya Costa Brava, consolidat com una de les proves clàssiques i de més èxit del calendari internacional, serà com sempre el càmping La Ballena Alegre. Les sortides dels windsurfistes, si el temps ho permet, seran diàriament a les 12.30 hores des de la platja del Cortal de la Devesa.

Després de la prova de Sant Pere, el Mundial continuarà a Fuerteventura, Turquia, Dinamarca, Alemanya i França.