L'Spar Citylift Girona té coll avall que el seu entrenador per a la temporada vinent ha de ser Eric Surís, però, tot i encarrilar un acord amb el tècnic gironí, l'anunci oficial s'ha anat dilatant en el temps per la complexitat de lligar bé la sortida de Surís del GEiEG, on feia de coordinador de la secció de bàsquet, i dels equips de preferent que l'entitat grupista comparteix amb l'Uni. Amb la incorporació del nou entrenador en "stand-by", l'Spar Citylift Girona ha anat fent passes en la confecció de la plantilla, ha tancat un acord econòmic amb les institucions i ha formalitzat la inscripció a l'Eurocup. I, de manera paral·lela, el mateix Eric Suris ha anat parlant amb els responsables del GEiEG en unes converses que van finalitzar dimecres al vespre quan el tècnic va anar a la reunió de la comissió esportiva grupista. I, ahir, fonts del GEiEG confirmaven que "l'Eric Surís serà el nou entrenador de l'Uni" i que en les properes reunions de la seva junta directiva s'acabarà de determinar la forma amb què Surís continuarà col·laborant amb el GEiEG i com s'estructurarà una secció on el nou tècnic de l'Spar Citylif Girona feia de coordinador esportiu i el seu pare, Carles, ha entrenat aquesta temporada el sènior A i el júnior preferent.

Amb el vistiplau del GEiEG, l'Spar Citylift Girona podrà anunciar ja la incorporació de Surís, que els últims anys també ha entrenat el Salt de Lliga EBA, com a relleu de Xavi Fernández. Eric Surís aterrarà a Fontajau per dirigir una plantilla que el director esportiu, Pere Puig, ja té ben encarrilada amb les renovacions de Noemí Jordana, Ify Ibekwe i Artemis Spanou; i les incorporacions de Rosó Buch, Haley Peters i Sofia Silva. Una pivot amb experiència a la Lliga Femenina i una nova rotació exterior completaran una plantilla que hauria de lluitar amb els millors a la Copa i la Lliga -on Perfumerias Avenida serà el rival a batre i equips com Gernika, Cadí o Gipuzkoa les possibles alternatives- i mirarà d'arribar el més lluny possible a l'Eurocup. La segona competició europea es juga en una primera fase amb grups de quatre i, després, en eliminatòries d'anada i tornada fins al final.

Amb poc menys de trenta anys, Eric Surís es convertirà en el setè entrenador que es fa càrrec de l'Uni Girona d'ençà que el club de Fontajau juga a Lliga Femenina. Els seus predecessors a la banqueta de Fontajau han estat Anna Caula, en dues etapes diferents, Joan Carles Díez, Ramon Jordana, Roberto Íñiguez, Miguel Ángel Ortega i Xavi Fernández.