La Jonquera ha fet història. El conjunt entrenat per Àxel Vizuete va aconseguir ahir el preuat ascens a Tercera Divisió i serà el cinquè representant gironí a la categoria, en la qual, la propera temporada, també hi haurà Olot, Figueres, Peralada i Palamós. Ignasi Massó, al minut 65, va aconseguir marcar el que serà recordat com el gol de l'ascens, aconseguint establir l'1-1 en el marcador, neutralitzant el gol que, cinc minuts abans, Aaron Bueno havia aconseguit aprofitant un penal que no ho era per avançar els locals.

El partit va començar amb el Santboià molt fort, amb ganes de sentenciar una promoció que ja se li havia escapat la temporada passada i, després d'aconseguir empatar sense gols a La Jonquera en el partit d'anada, marcar era imperatiu pels homes de Camilo.

Els de Vizuete, però, gràcies a una ordenada defensa, aconseguien deixar en no res les internades de la davantera local. Amb tot, al minut 5 va arribar la primera gran ocasió del Santboià, que va acabar amb la pilota estavellant-se al travesser de Toni Montero. L'intercanvi de cops, en aquesta primera part era favorable als locals, tot i que sense conseqüències en el marcador, arribant al descans amb empat a zero.

A la represa el panorama va canviar ben aviat. Els locals se?guien pressionant i, en una acció en què Buba s'escapava en solitari, Alforcea el va fer caure, just a un pam de la línia de l'àrea, a fora, però l'àrbitre va assenyalar la falta dins i va marcar els onze metres. Aaron Bueno va marcar el penal. Axel Vizuete va moure la banqueta i, només un minut després d'entrar al camp, Massó va aconseguir l'empat, fent esclatar l'eufòria entre els seguidors de La Jonquera que van acompanyar l'equip fins al Joan Baptista Milà.

A partir d'aquí va començar un altre partit, amb el Santboià abocat a l'atac, amb La Jonquera defensant amb ungles i dents un ascens a Tercera Divisó que farà història.