A

ndrés Iniesta, migcampista de la selecció espanyola, va assumir ahir la responsabilitat, va exercir el seu lideratge al damunt del terreny de joc i va impulsar amb un futbol imparable, una conducció inabastable i una assistència perfecta a Gerard Piqué el triomf en l'estrena a l'Eurocopa 2016 davant la República Txeca.

El seu nom sonava de boca en boca com l'indubtable millor futbolista del partit a l'estadi de Tolosa per com es va apoderar de la pilota, per com la va conduir entre els jugadors rivals, per les seves passades per desbordar a la defensa contrària i per la seva passada final, la que va significar els tres punts en el minut 87.

"Em fa fins i tot riure respondre sobre el partit d'Iniesta... És una meravella", va declarar el davanter Aritz Aduriz a la zona mixta quan els periodistes li van preguntar per l'actuaciódel migcampista manxec. El van gaudir els seus companys, també Vicente del Bosque des de la banqueta, i el va patir el tècnic de la República Txeca, Pavel Vrba: "Ja l'havia vist des que jugava amb la selecció sub-17. És genial. Un futbolista excepcional".

"Jugar al costat d'ell és un privilegi. És un grandíssim jugador, que ha donat moltíssim a la selecció. Jo amb ell a part em porto molt bé, així que és un espectacle jugar al seu costat", va valorar el seu company d'equip David Silva, quan també se li va preguntar sobre Iniesta, escollit sense cap mena de discussió com el millor jugador del partit.

"És fonamental tenir un futbolista com Iniesta. Veure'l jugar és una meravella i un espectacle", va apuntar, per la seva banda, ?Manuel Agudo 'Nolito', després del partit a l'estadi de Tolosa, en què el de ?Fuentealbilla (Albacete) va oferir una ?exhibició de qualitats, recursos i solucions entre la diversió de l'afició per cada jugada o passada que va traçar.

Va tenir un 91 per cent d'encert en les seves passades al llarg dels 93 minuts del xoc, amb 95 intentades i 86 de completades; amb Jordi Alba (16), Sergio Busquets (13) i 'Nolito' (13) als que més passades va lliurar; i amb la definitiva al cap de Piqué. Va disparar dues vegades a porteria i va patir dues faltes durant el xoc.